Μουζάλας: Συμβολική η επανεισδοχή προσφύγων από την Γερμανία

Μουζάλας: Συμβολική η επανεισδοχή προσφύγων από την Γερμανία Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
2

Ότι η επανεισδοχή προσφύγων από την Γερμανία είναι συμβολική και αφορά σε μερικές δεκάδες ανθρώπους διευκρίνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες και από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ένας αριθμός θα μείνει στη χώρα μας. «Θέλουμε να περπατήσουμε στο μέλλον μαζί τους. Ξεκινάμε μία διαδικασία ένταξης πολύ δύσκολη αλλά θα τα καταφέρουμε». Έχουμε 56.000 αιτήσεις ασύλου τις οποίες τις εξετάζουμε κάθε μία ξεχωριστά με βάση τις συνθήκες κάτι το οποίο δημιουργεί έναν εγκλωβισμό αλλά δεν θέλουμε να παραβούμε το διεθνές δίκαιο, πρόσθεσε.

Σχετικά με την επαναπροώθηση προσφύγων από την Γερμανία ο κ. Μουζάλας σημείωσε ότι «είναι κάτι που έχω πει εδώ και 4 μήνες. Έδωσα δύο συνεντεύξεις στη γερμανική τηλεόραση και σήμερα αντιμετωπίζω μία οξύτατη κριτική για πράγματα που έχω εδώ και πάρα πολύ καιρό πει. Θα εφαρμόσουμε συμβολικά την συνθήκη του Δουβλίνου κάτι το οποίο σημαίνει πως ο αριθμός θα είναι πολύ μικρός, λίγων δεκάδων ανθρώπων μέσα στους επόμενους μήνες».

Ο κ. Μουζάλας αναγνώρισε τις αδυναμίες της διοίκησης για την κατάσταση στα νησιά τονίζοντας ότι η κατάσταση στα νησιά είναι ακόμη δύσκολη αλλά στην ενδοχώρα η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. «Όλα όμως εξαρτώνται από μεταβλητές όπως οι ροές. Δεν είναι κανείς όμως ταχυδακτυλουργός να βγάζει λαγούς από το καπέλο. Δεν λύνονται τα προβλήματα με τον τρόπο που κι εγώ θα ήθελα αλλά γίνονται οι προσπάθειες να καλυφθούν. Αυτά που μας φρενάρουν ουσιαστικά είναι οι αδυναμίες που έχουμε σαν διοίκηση».

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM