ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά Δήμου Γαλατσίου για την παραχώρηση του Άλσους στο Survivor

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά Δήμου Γαλατσίου για την παραχώρηση του Άλσους στο Survivor Facebook Twitter
2

Tην αντίθεση της στην απόφαση του Δήμου Γαλατσίου να παραχωρήσει έκταση στο Άλσος Βείκου για το Survivor, εκφράζει η Νεολαία ΣΎΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή της κατηγορεί τον δήμαρχο ότι στο «βωμό του Survivor» ακυρώθηκαν προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στην ίδια ανακοίνωση, μάλιστα, γίνεται λόγος για διευκολύνσεις προς ιδιωτικά συμφέροντα, καθώς, όπως υποστηρίζεται, ο δήμος κάλεσε εθελοντές να βοηθήσουν την επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

«Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Γαλατσίου να παραχωρήσει, χωρίς μάλιστα να προηγηθεί η παραμικρή διαδικασία διαλόγου, εκτάσεις του Άλσους Βεΐκου, όπως το υπαίθριο θεατράκι, από τις 29/6 έως τις 6/7. για τη διεξαγωγή του ημιτελικού και τελικού του γνωστού τηλεοπτικού προγράμματος «Survivor», αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα ιεράρχησης αξιών και αντίληψης για τον πολιτισμό, εκ μέρους του Δημάρχου και της παράταξής του. Πολύ περισσότερο, τη στιγμή που, στο βωμό του «Survivor», αναβλήθηκαν και πρακτικά ακυρώθηκαν μονομερώς προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιρινού Φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων και εκδήλωση που συμμετείχε το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Διερωτόμαστε μάλιστα αν και αυτή η ενέργεια εντάσσεται στη λογική της Δημοτικής Αρχής για την «αξιοποίηση» δημόσιων χώρων προς όφελος των γνωστών ιδιωτικών συμφερόντων, που κατά καιρούς ορέγονται χώρους σαν το ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και θεαμάτων όπως το X-Factor, ιδιωτικά πρωταθλήματα κ.λπ.

Η επίκληση του χρηματικού οφέλους από την ενοικίαση του χώρου έρχεται μάλιστα σε κραυγαλέα αντίθεση με την εκ μέρους του Δήμου πρόσκληση εθελοντών, για να συνεισφέρουν στην καλύτερη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Η Δημοτική Αρχή δείχνει εξαιρετική ευαισθησία απέναντι στον επιχειρηματικό κολοσσό που εκμεταλλεύεται το «Survivor» και σπεύδει να παράσχει δωρεάν υπηρεσία στην παραγωγή, απαλλάσσοντας την από το βάρος να προσλάβει εργαζόμενους/ες.

Αυτό το πλέγμα ενεργειών μας βρίσκει εντελώς αντίθετους/ες, ακριβώς διότι κινείται στη λογική της ανάπτυξης ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων και θυσιάζει τους ελεύθερους δημόσιους χώρους, υποβαθμίζοντας το τεράστιας σημασίας αγαθό του πολιτισμού».

TV & Media
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια