Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μηνύει Παυλόπουλο, Τσίπρα, Στουρνάρα και την Documenta

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μηνύει Παυλόπουλο, Τσίπρα, Στουρνάρα και την Documenta Facebook Twitter
9

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και λοιπών πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων, πρόκειται να καταθέσει σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας τους ότι δεν διεκδικούν τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής που εκπροσωπεί την πρωτοβουλία «Δικαιοσύνη για Ολους», πρόκειται επίσης να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες και κατά της έκθεσης Documenta 14, καθώς σε εκδήλωση η έκθεση αυτή κατηγορήθηκε ότι «δρα ως προπαγανδιστικό εργαλείο για τη μη καταβολή των γερμανικών οφειλών και για το συνολικό ξέπλυμα της ευθύνης της Γερμανίας».

Η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε σε δηλώσεις της τη μη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών έγκλημα εναντίον του ελληνικού Δημοσίου και έγκλημα εναντίον του δημοσίου συμφέροντος. «Πρόκειται για το έγκλημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος του Δημοσίου, αλλά πρόκειται και για μία πτυχή της συνολικής εσχάτης προδοσίας που διαπράττεται στη χώρα μας με τη ματαίωση τόσο της Δημοκρατίας όσο και της Δικαιοσύνης και των βασικών αρχών, θεμελιωδών αρχών του πολιτεύματος, μεταξύ των οποίων είναι και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε.

Πηγή: Καθημερινή

Πολιτική
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM
Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM