Τζανακόπουλος: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συμφωνία στις 15 Ιουνίου

Τζανακόπουλος: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συμφωνία στις 15 Ιουνίου Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

«Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να έχουμε συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Σε ερώτηση αν η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι σε μια κατάσταση, όπως τον Μάιο του 2015 ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε αρνητικά και σημείωσε: «Δεν βρισκόμαστε σε νέο 2015, δεν υπάρχει τέτοια βούληση από κανέναν, ούτε από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. Εργαζόμαστε για μια λύση στις 15 Ιουνίου που θα καλύπτει όλες τις πλευρές».

 Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε πρόταση που δεν θα δημιουργεί καθαρό διάδρομο στην ελληνική οικονομία, στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας.

«Συζητάμε για μια καθαρή λύση, η οποία θα δημιουργεί καθαρό διάδρομο στην ελληνική οικονομία. Eργαζόμαστε, ώστε να υπάρξει λύση στο Eurogroup, όλα τα άλλα σενάρια υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος και προσέθεσε: «Δεν υπάρχει θέμα δόσης. Αυτή τη στιγμή συζητάμε για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Από τη στιγμή που έχουμε υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, έχουμε την απαίτηση -και δικαιούμαστε- αυτή η συζήτηση να κλείσει τώρα» ξεκαθάρισε ο κ. Τζανακόπουλος. Συμπλήρωσε πως γίνονται τεχνικές και πολιτικές συζητήσεις και δεν βλέπει τον λόγο να υπάρχουν μεγάλες εντάσεις και εξάρσεις και τον φόβο να καταλήξει σε ναυάγιο η συζήτηση στο Eurogroup.

Υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η συζήτηση για το εάν το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα ή θα αποχωρήσει, ενώ παρατήρησε ότι «δεν παίρνει ο κ. Σόϊμπλε μόνος του τις αποφάσεις, διότι αν συνέβαινε αυτό η Ελλάδα θα είχε βγει πέντε φορές μέχρι τώρα από την Ευρωζώνη».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών απάντησε ότι το ζήτημα του χρέους έχει εθνικό χαρακτήρα, αλλά η συζήτηση που γίνεται σε διεθνές επίπεδο «έχει ξεπεράσει αυτό που θα ονειρευόταν ή θα ήθελε η Νέα Δημοκρατία». Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση δήλωσε και σε ερώτηση αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, απάντησε: «εφόσον το αποφασίσουμε, θα το ανακοινώσουμε».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM