Κι όμως o Τραμπ το είπε: Θα ήταν τιμή μου να συναντηθώ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Κι όμως o Τραμπ το είπε: Θα ήταν τιμή μου να συναντηθώ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν Facebook Twitter
1

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος να συναντήσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν "αν πληρούνται οι προϋποθέσεις".

Τη δήλωση- έκπληξη έκανε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ την ώρα που η ένταση με την Πιονγκγιάνγκ έχει κλιμακωθεί.


«Αν πληρούνταν οι προϋποθέσεις για να τον συναντήσω, θα το έκανα, απολύτως. Θα ήταν τιμή μου να το κάνω», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg.


Το κλίμα έχει επιδεινωθεί ιδιαίτερα στην κορεατική χερσόνησο τους τελευταίους μήνες λόγω της συνέχισης από την Πιονγκγιάνγκ των απαγορευμένων προγραμμάτων της, του πυρηνικού και του βαλλιστικού.


Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος, ο οποίος εξέφρασε τη βούλησή του να στηριχτεί στον κινεζικό παράγοντα προκειμένου να αποκλειστεί η βορειοκορεατική πυρηνική απειλή, ενώ δήλωσε και έτοιμος να ρυθμίσει μόνος το πρόβλημα, θα εξέταζε το ενδεχόμενο μιας πρόσωπο με πρόσωπο συνάντησης με τον βορειοκορεάτη ηγέτη, ο οποίος δεν έχει συναντήσει ποτέ κανέναν ξένο ηγέτη από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.


«Οι περισσότεροι πολιτικοί δεν θα το έλεγαν ποτέ αυτό, αλλά σας λέω ότι αν οι συνθήκες πληρούνταν, θα τον συναντούσα (...) Θα ήταν τιμή μου να το κάνω», πρόσθεσε ο Τραμπ στη συνέντευξή του στο Bloomberg.


Ώρες αργότερα, ο εκπρόσωπός του Σον Σπάισερ προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία αυτών των δηλώσεων, εμμένοντας στο γεγονός ότι μια τέτοια συνάντηση δεν εξετάζεται "σαφώς" επί του παρόντος. «Θα πρέπει η προκλητική συμπεριφορά τους να αλλάξει αμέσως», τόνισε.


Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν βλέπει μια συνάντηση του προέδρου Τραμπ με τον βορειοκορεάτη ηγέτη "σύντομα".


Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε σήμερα ότι είναι έτοιμη να διεξαγάγει "ανά πάσα στιγμή" μια έκτη πυρηνική δοκιμή.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στη βόρεια Χιλή - Ζημιές σε κτίρια, 20.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Διεθνή / Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στη βόρεια Χιλή - Ζημιές σε κτίρια, 20.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Εικόνες και πλάνα που μεταδίδονται από τοπικά μέσα δείχνουν σπασμένα τζάμια και κατεστραμμένους τοίχους στην πόλη Κοπιαπό, περίπου 800 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Σαντιάγο
LIFO NEWSROOM
Γιατρός στη Νορβηγία καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκιση για τον βιασμό 70 γυναικών

Διεθνή / Γιατρός στη Νορβηγία καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκιση για τον βιασμό 70 γυναικών

Ο πρώην γενικός ιατρός Arne Bye καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκισης στη Νορβηγία για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων ασθενών του. Η υπόθεση συγκλόνισε ολόκληρη τη Σκανδιναβία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Το Ισραήλ εξοπλίζει παλαιστινιακές πολιτοφυλακές για αντιπαράθεση με τη Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ εξοπλίζει παλαιστινιακές πολιτοφυλακές για αντιπαράθεση με τη Χαμάς

Το Ισραήλ εξοπλίζει τη «Λαϊκή Δύναμη» του Γιασέρ Αμπού Σαμπάμπ στη νότια Γάζα, σε μια προσπάθεια δημιουργίας τοπικής αντίστασης κατά της Χαμάς. Το ρίσκο, οι αντιδράσεις και το όραμα για τη μετά-πολεμική Γάζα
LIFO NEWSROOM
Οι καλύτερες αναρτήσεις στη δημόσια διένεξη Μασκ - Τραμπ

Διεθνή / «Ωχ, οι κοπέλες τσακώνονται, ε;»: Οι καλύτερες viral αντιδράσεις στη διαμάχη Μασκ - Τραμπ

Από τον Κάνιε Γουέστ μέχρι την Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτές, τα social media «πλημμύρισαν» με αντιδράσεις στη δημόσια διένεξη ανάμεσα σε δύο από τις ισχυρότερες προσωπικότητες του πλανήτη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Προτείνω η συνάντηση να έχει και άλλους στην παρέα: Βασίλη Λεβέντη, Βασίλη Ζαφειρόπουλο, Κώστα Ζουράρι, Χάρρυ Κλυν, και φυσικά Ηλία Ψινάκη.Ιδανικό μέρος για την Συνάντηση Κορυφής η ταβέρνα 'Η Παλιά Αθήνα' στην Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης.