Ο Καμμένος ελπίζει στον Τραμπ και δηλώνει: Μόνο η Αμερική μπορεί να μας βοηθήσει

Ο Καμμένος ελπίζει στον Τραμπ και δηλώνει: Μόνο η Αμερική μπορεί να μας βοηθήσει Facebook Twitter
Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α., Ντόναλντ Τραμπ και ο Πάνος Καμμένος στη δεξίωση στον Λευκό Οίκο για την 25η Μαρτίου
4

«Στόχος μας είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση στις 7 Απριλίου και να ψηφιστεί η συμφωνία πριν από το Πάσχα» τόνισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος απέδωσε τις καθυστερήσεις σε εμπόδια των κ. Σόιμπλε και Τόμσεν.


Μιλώντας στον ANT1, χαρακτήρισε «υπερβολικά» όσα συζητώνται για τις λιγνιτικές μονάδες και την Πτολεμαΐδα και σημείωσε πως η διαπραγμάτευση είναι προς τη θετική κατεύθυνση με βάση την ενημέρωση που έχει από τον πρωθυπουργό. Επιπλέον, εκτίμησε ότι τα θετικά μέτρα θα καλύψουν τις μειώσεις του αφορόλογητου τονίζοντας πως η κυβέρνηση δίνει μάχη να μην υπάρχουν επιπτώσεις σε όσους έχουν επιβαρυνθεί σοβαρά.


Υπογράμμισε ότι τα μέτρα, που θα συμφωνηθούν, αφορούν την περίοδο 2019-2020 και πως «δεν θα χρειαστεί να ληφθούν καν», καθώς η οικονομία μπορεί να πάρει μπροστά και να αυξηθεί το ΑΕΠ. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι δεν υπάρχει θέμα εκλογών.


Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές για τη χώρα, λόγω της γεωπολιτικής της θέσης και ενεργειακών συνεργασιών με χώρες της περιοχής, όπως το Ισραήλ, τα ΗΑΕ, η Αίγυπτος και η Κύπρος.


«Η Ελλάδα μπορεί να είναι στο επίκεντρο του κόσμου» σημείωσε και είπε πως συζήτησε στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της ασφάλειας και για τα ενεργειακά που θα φέρουν οφέλη στην οικονομία. Δεν απέκλεισε βοήθεια από την Αμερική και ακόμη από τη Ρωσία, θυμίζοντας το σχέδιο Μάρσαλ. «Μόνο η Αμερική μπορεί να μας βοηθήσει» είπε ο κ. Καμμένος τονίζοντας πως δεν είναι τυχαίες και χωρίς ειδικό βάρος οι δηλώσεις Τράμπ και άλλων Αμερικανών αξιωματούχων.


Οι ΗΠΑ, είπε, θέλουν να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους με την Ελλάδα και μπορεί να υπάρξουν σοβαρές ενεργειακές συμαχίες και επενδύσεις. «Μεγάλο ελληνοαμερικανικό fund ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Εθνική Ασφαλιστική, υπάρχουν έτοιμες επενδύσεις για μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς η Ελλάδα είναι η μοναδική σταθερή χώρα στην περιοχή. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα γίνουν» είπε ο κ. Καμμένος.


Για την Τουρκία είπε ότι βρίσκεται σε μια ανώμαλη κατάσταση, λόγω των αρνητικών εξελίξεων με τις ήττες στη Συρία, τη Μοσούλη, το Κουρδικό και σημείωσε πως «έτσι όπως είναι τα πράγματα στην Τουρκία, δεν θα περάσουν οι αγωγοί από το έδαφός της».


Για τις απειλές της Άγκυρας σχετικά με τους πρόσφυγες και για αύξηση των ροών είπε πως δεν είναι μόνο απειλή για την Ελλάδα, αλλά κυρίως για την Ευρώπη, καθώς οι πρόσφυγες έχουν στόχο να πάνε στην Ευρώπη και δεν θα τους συγρατήσουν τα κλειστά σύνορα. Υπογράμμισε ακόμη ότι με βάση τις υπάρχουν συμφωνίες, στο Αιγαίο περιπολεί το ΝΑΤΟ και όσοι μετανάστες διασώζονται θα πρέπει να επιστρέφουν στην Τουρκία. «Θα τα βάλει η Τουρκία με το ΝΑΤΟ;» αναρωτήθηκε.

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM