Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια μετά τα 2 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ - Διπλάσια τα ποσοστά της ΝΔ

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια μετά τα 2 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ - Διπλάσια τα ποσοστά της ΝΔ Facebook Twitter
31

Με προβάδισμα 16,5 μονάδων εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ που παρουσιάστηκε απόψε.

Η ΝΔ έχει σύμφωνα με τη δημοσκόπηση τη στήριξη του 33% των ψηφοφόρων, ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με το 16,5% που αποσπά ο ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά μάλιστα έχει διευρυνθεί κατά δυόμισι μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα, που έγινε στα μέσα Ιανουαρίου, καθώς τα ποσοστά της Κουμουνδούρου παραμένουν στάσιμα ενώ αντίθετα η ΝΔ ενισχύεται.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με 7,5%, ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 7% και στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Κανένα άλλο κόμμα δεν ξεπερνά το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή. Η Ένωση Κεντρώων βρίσκεται στο 2%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι αποσπούν 1,5% ο καθένας. Και τα τρία κόμματα έχουν χάσει μισή μονάδα σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου.

Η έρευνα αντανακλά ευρεία δυσαρέσκεια στην κοινωνία με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότεροι από οκτώ στους δέκα πολίτες κρίνουν αρνητικά την πρώτη διετία της Κουμουνδούρου στην εξουσία. Μάλιστα, ακόμα και ανάμεσα στους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, μόλις το 26,5% αποτιμά θετικά την κυβέρνηση, ενώ αντίθετα το 62% έχει αρνητική γνώμη.

 36%, δηλώνουν πως στις επόμενες εκλογές θα προτιμούσαν είτε αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία είτε κυβέρνηση συνεργασίας που θα έχει ως κορμό την Πειραιώς. Το 19,5% απαντά ότι θα ήθελε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή σχήμα με κορμό την Κουμουνδούρου.

Υπέρ της προσφυγής σε κάλπες εάν η διαπραγμάτευση αποτύχει δηλώνει το 33,5%, ενώ το 34% τάσσεται υπέρ της παραίτησης της νυν κυβέρνησης και του σχηματισμού οικουμενικής. Λίγο πάνω από έντεκα στους εκατό ψηφοφόρους θεωρούν ενδεδειγμένη λύση το δημοψήφισμα.

Η συντριπτική πλειοψηφία (78,5%) εκτιμά πως η κυβέρνηση θα κλείσει τελικά την αξιολόγηση με τίμημα νέα μέτρα. Μόλις το 6,5% πιστεύει πως η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί χωρίς νέα μέτρα.

πηγή: skai.gr

31

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM