Μητσοτάκης: Θα καθαρίσω τα Εξάρχεια και θα φτιάξω τουλάχιστονμια φυλακή υψίστης ασφαλείας

Μητσοτάκης: Θα καθαρίσω τα Εξάρχεια και θα φτιάξω τουλάχιστονμια φυλακή υψίστης ασφαλείας Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
5


«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία. Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να πω το ίδιο για τους πολιτικούς προϊστάμενους της», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο του «Alpha».

Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στην κυβέρνηση «αδυναμία» να παρέμβει για να αντιμετωπίσει τον «κύκλο των αντιεξουσιαστών», προσθέτοντας πως «η αστυνομία αν είχε πολιτική εντολή και κατεύθυνση θα μπορούσε να "καθαρίσει" τα Εξάρχεια». Δήλωσε ότι ως πρωθυπουργός «θα καθαρίσω τα Εξάρχεια», ότι θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και πως θα φτιαχτεί τουλάχιστον μία φυλακή υψίστης ασφαλείας.

O Kυριάκος Μητοτάκης επιτέθηκε και στον πρωθυπουργό τον οποίο κατηγόρησε πως δεν διαθέτει πραγματικό σχέδιο για το μέλλον.

Μιλώντας για τις αλλαγές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή και την συμπλήρωση σήμερα ενός χρόνου από την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΝΔ ήταν ότι ήταν ταυτισμένο κόμμα με αυτό που πολλοί λένε το 'παλιό'». «Η ΝΔ», συνέχισε, «έχει προσφέρει πολλά, έχει κάνει και τα λάθη της. Εμείς έχουμε κάνει γενναία αυτοκριτική και έχουμε αλλάξει πολλά στη ΝΔ».

«Η κυβέρνηση μου θα περιλαμβάνει και αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς», είπε, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρας, μεταξύ άλλων, ότι «απαξίωσε και την έννοια της 'πολιτικής ανανέωσης'».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ δεν θα ζητούσε εκλογές αν δεν ήταν απολύτως πεπεισμένη ότι είναι έτοιμη να κυβερνήσει. Πρόσθεσε ότι η ΝΔ έχει ξεκάθαρο σχέδιο που περιλαμβάνει όπως ανέφερε προσέλκυση επενδύσεων, μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι θέλει να μειώσει φορολογικούς συντελεστές και πως είναι διατεθειμένη να μειώσει δαπάνες και να εξορθολογίσει το κράτος.

Στο ερώτημα αν αυτό που εννοεί είναι πως οι μόνοι που υπάρχει περίπτωση να απολυθούν είναι αυτοί που προσλαμβάνονται ή μονιμοποιούνται παράνομα, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε καταφατικά.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Φυλακη υψιστης ασφαλειας. Μάλιστα.Με τι λεφτα? Με τι προσωπικο?Τι λένε οι θεσμοι?Κάποτε ισως (κακως) να μην σκεφτόμασταν ετσι, αλλα ετσι οπως είμαστε σήμερα, μονο τα λόγια δεν αρκουν...
ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΝΔ ήταν ότι ήταν ταυτισμένο κόμμα με αυτό που πολλοί λένε το 'παλιό'» Πηγή: www.lifo.grΓιατί το να φτιάξεις φυλακή υψίστης ασφαλείας είναι το "νέο". Ας κοιτάξει ο κ. Μητσοτάκης προς Σκανδιναβία μεριά για το "νέο" στις μεθόδους σωφρονισμού, οι ΗΠΑ του Τραμπ δεν είναι τόσο καλό παράδειγμα στον συγκεκριμένο τομέα.«Η ΝΔ», συνέχισε, «έχει προσφέρει πολλά, έχει κάνει και τα λάθη της. Εμείς έχουμε κάνει γενναία αυτοκριτική και έχουμε αλλάξει πολλά στη ΝΔ». Πηγή: www.lifo.grΆδωνις Γεωργιάδης αντιπρόεδρος ΝΔ. Δεν περιγράφω άλλο.
Δυστυχώς καθόλου αυτονόητα. Δες τα σχόλια του άρθρου στο fb.Πριν λίγα χρόνια κατάλαβα πως η Ελλάδα δεν θα είχε χούντα χωρίς μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού να ήταν αδιάφορη ή φιλοχουντικοι.Τελευταία κατάλαβα ότι η Ελλάδα δεν θα είχε φαινόμενα αριστερής τρομοκρατίας & ακροδεξιά τάγματα θανάτου χωρίς ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να τα στηρίζει.