Νέος «πόλεμος» κυβέρνησης- ΝΔ για το επίδομα προς τους συνταξιούχους

Νέος «πόλεμος» κυβέρνησης- ΝΔ για το επίδομα προς τους συνταξιούχους Facebook Twitter
Alexandros Michailidis/ SOOC
1

Εφ' όλης της ύλης επίθεση στο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση εξαπέλυσε την Παρασκευή από την Κομοτηνή, στη διάρκεια ομιλίας του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στις αιχμές της κυβέρνησης για την στάση της Ν.Δ. για το επίδομα προς τους συνταξιούχους που ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Αλέξη Τσίπρα, υποστήριξε ότι «κανείς δεν διαφωνεί να δοθεί ένα έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με όρους πολιτικού τζόγου, πριν οριστικοποιηθούν τα στοιχεία για το πλεόνασμα του 2016 και πριν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση».


«Ο κύριος Τσίπρας που προσωποποίησε την πιο ανεύθυνη και δημαγωγική αντιπολίτευση που γνώρισε ο τόπος, έχει σήμερα το θράσος να επιτίθεται στη Ν.Δ., η οποία όταν χρειάστηκε έβαλε πλάτη και κράτησε την χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Κατηγόρησε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό, ότι «αν σκεφτόταν τη χώρα και όχι απλά πώς θα χάσει αξιοπρεπώς τις επόμενες εκλογές, θα χρησιμοποιούσε αυτή τη υπέρβαση του στόχου του πλεονάσματος για να μπορέσει α διαπραγματευτεί καλύτερα και να πετύχει λιγότερα μέτρα για το μέλλον».


Ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «με τον συγκεκριμένο χειρισμό ο κύριος Τσίπρας αποδεικνύει ότι είναι και ανήθικος και επικίνδυνος. Είναι ανήθικος, γιατί παρουσιάζει μια εφάπαξ παροχή ως δέκατη τρίτη σύνταξη, την ίδια στιγμή που δρομολογεί νέες μεγάλες περικοπές για τους συνταξιούχους. Είναι επικίνδυνος, γιατί με τους χειρισμούς του θέτει σε κίνδυνο τις μεγάλες θυσίες που έχουν κάνει όλοι οι Έλληνες. Αυτές τις ψεύτικες μαγκιές της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης, τις έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά».

Μαξίμου: «Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από τον κ. Μητσοτάκη»

 

«Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από τον κ. Μητσοτάκη. Έχει το θράσος να εγκαλεί τον πρωθυπουργό για την εφάπαξ 13η σύνταξη για 1.600.000 χαμηλοσυνταξιούχους, την ώρα που ο ίδιος δεν την υπερψήφισε! Όταν άλλαζε την απόφαση της ΝΔ μετά από τηλεφωνήματα ακραίων κύκλων των δανειστών που του έδωσαν τη σχετική εντολή. Και θέλει να κυβερνήσει... Πως; Μέσω τηλεφώνων; Αν και έχει βαθειά εμπειρία από τηλέφωνα και τηλεφωνικά κέντρα, γερμανικά!», αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

«Κατανοούμε, βέβαια, και τα εσωκομματικά του. Δεν ψήφισε τη "μονομερή ενέργεια" για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά μετά τις οξύτατες εσωτερικές αντιδράσεις, αναγκάζεται να ψηφίσει την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται το βάρος της προσφυγικής κρίσης.Του συστήνουμε, βέβαια, να κλείσει το κινητό του μέχρι να ψηφιστεί ο ΦΠΑ από τη Βουλή -για να μην αλλάξει και πάλι άποψη μετά από τηλεφώνημα...», προσθέτει το σχόλιο του Μαξίμου και καταλήγει: «όσον αφορά στα περί ανηθικότητας, θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλός διότι οι πολίτες ακούν, βλέπουν και καταλαβαίνουν.Την ώρα που ο πρωθυπουργός τύγχανε ευρείας στήριξης στις Βρυξέλλες και έδινε μάχη για να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ο ίδιος εκλιπαρούσε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα "βάστα Σόιμπλε", συνεχίζοντας τον ανένδοτο όχι κατά της κυβέρνησης, αλλά κατά της χώρας. Μήπως και του πετάξουν κανένα ξεροκόμματο εξουσίας. Μάταια...».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Φαίνεται ότι οι ενστάσεις των "θεσμών" για τα ψίχουλα Τσιπρα προς τους συνταξιούχους και τους νησιώτες, είχαν μάλλον πολιτική προέλευση παρά οικονομική.Απέναντι στις πολιτικές επιφυλάξεις των θεσμών ο Τσίπρας δε δικαιούται να ζητάει "πολιτική λύση".Ο Κυριάκος απλά έπεσε στην παγίδα του (ως ει) "παρών", μη τολμόντας να πάρει θέση.Ούτε καν να εκφράσει διαφωνία , απλά με την κίνηση να πριμοδοτηθούν οι συνταξιούχοι , ενώ θα μπορούσε να ζητήσει να δοθούν επιπλέον χρήματα έναντι χρεών προς ιδιώτες. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος του ζήτησε να περιμένουν τη "σύμφωνη γνώμη" των "θεσμών"!!! Τελικά μήπως η "αλήθειά" του (αυτή που λέει ότι μας προτείνει) έχει μεταφυσική υπόσταση; Η μεταφυσική "αλήθεια" του έχει τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών;Μικροί καπετάνιοι για μεγάλες φουρτούνες!