Ακραίο ριάλιτι επιβίωσης που θυμίζει Hunger Games και «επιτρέπει» ακόμη και το φόνο, θα κάνει πρεμιέρα στη Ρωσία

Ακραίο ριάλιτι επιβίωσης που θυμίζει Hunger Games και «επιτρέπει» ακόμη και το φόνο, θα κάνει πρεμιέρα στη Ρωσία Facebook Twitter
30 διαγωνιζόμενοι, 15 γυναίκες και 15 άντρες από όλο τον κόσμο, καλούνται να επιβιώσουν σε ένα από τα πιο αφιλόξενα περιβάλλοντα του πλανήτη
5

Μέσα στο 2017 αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στη Ρωσία ένα νέο ριάλιτι επιβίωσης όπου σύμφωνα με τους διοργανωτές θα επιτρέπονται τα πάντα: Φόνοι, βιασμοί, μάχες σώμα με σώμα, κατανάλωση αλκοόλ και καπνού, τα πάντα.

Σύμφωνα με τους «Siberian Times», στο νέο αυτό ριάλιτι που θυμίζει «Hunger Games» θα πάρουν μέρος 30 διαγωνιζόμενοι, άντρες και γυναίκες, έχοντας ως μοναδικό στόχο να μείνουν ζωντανοί στις εσχατιές της Σιβηρίας για 9 ολόκληρους μήνες. Το έπαθλο; 1,6 εκατομμύρια δολάρια.

Το ριάλιτι που έχει τίτλο «Game2: Winter», θα μεταδίδεται online 24 ώρες το 24ωρο, καταγράφοντας τις απεγνωσμένες μάχες επιβίωσης των συμμετεχόντων στην καρδιά της ρωσικής τάιγκα, απέναντι σε λύκους, αρκούδες αλλά και στο δριμύ ψύχος που το χειμώνα κατρακυλά στους -40C βαθμούς κελσίου.

Και παρότι οι συνθήκες που περιγράφονται θυμίζουν διάφορα ριάλιτι επιβίωσης που έχουν προβληθεί κατά καιρούς στην τηλεόραση, οι διοργανωτές τονίζουν ότι η ειδοποιός διαφορά είναι πως στην προκειμένη περίπτωση επιτρέπονται τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου ακόμη και του φόνου.

Για την ακρίβεια, οι διοργανωτές δεν ενθαρρύνουν τέτοιες ενέργειες και προειδοποιούν τους συμμετέχοντες ότι σε περίπτωση τέλεσης οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης θα συλλαμβάνονται από την αστυνομία, ωστόσο, πριν την έναρξη του σόου, όλοι οι παίχτες υποχρεούνται να υπογράψουν ένα χαρτί με το οποίο θα αποδέχονται και θα αναγνωρίζουν την πιθανότητα να δεχτούν τέτοιου είδους επιθέσεις.

Χαρακτηριστικά, η διαφήμιση του σόου αναφέρει: «Κάθε διαγωνιζόμενος δίνει τη συγκατάθεσή του πως μπορεί να ακρωτηριαστεί, ακόμη και να σκοτωθεί. 2.000 κάμερες, 900 εκτάρια και 30 ζωές. Τα πάντα επιτρέπονται. Ξύλο, αλκοόλ, δολοφονία, βιασμός, κάπνισμα, τα πάντα».

«Θα αρνηθούμε οποιοδήποτε αξίωση των συμμετεχόντων, ακόμη και σε περίπτωση που σκοτωθούν, ή πέσουν θύματα βιασμού» λέει στους «Siberian Times», ο επιχειρηματίας από το Νοβοσιμπίρσκ και εμπνευστής του ριάλιτι Yevgeny Pyatkovsky.

Ακραίο ριάλιτι επιβίωσης που θυμίζει Hunger Games και «επιτρέπει» ακόμη και το φόνο, θα κάνει πρεμιέρα στη Ρωσία Facebook Twitter
Ο εμπνευστής του ριάλιτι Yevgeny Pyatkovsky

«Δεν έχουμε καμία ευθύνη, οτιδήποτε κι αν συμβεί. Αυτό θα αναγράφεται στην αίτηση που θα μοιραστεί και θα πρέπει να υπογράψουν οι συμμετέχοντες πριν από την έναρξη του παιχνιδιού» προσθέτει ο ίδιος για να τονίσει πως «μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ποτέ κανένα τηλεοπτικό πρότζεκτ που να προβαλλόταν 24 ώρες το 24ώρο».

Ο Pyatkovsky είπε ακόμη ότι οι παίχτες θα πρέπει να είναι άνω των 18 και «ψυχικά υγιείς».

Οι κανόνες του παιχνιδιού επιτρέπουν τα μαχαίρια, αλλά όχι και τα πυροβόλα όπλα. Μάλιστα, προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις ακραίες συνθήκες που επικρατούν στα βάθη της Σιβηρίας οι συμμετέχοντες θα λάβουν ειδική εκπαίδευση από πρώην μέλη των Σπέτσναζ, της ελίτ των ρωσικών ειδικών δυνάμεων.

Συμμετοχή στο ριάλιτι μπορούν να δηλώσουν άνθρωποι κάθε εθνικότητας. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος μπορούν είτε να πληρώσουν 165.000 δολάρια για να εξασφαλίσουν απευθείας την είσοδό τους, είτε να θέσουν εαυτούς σε online ψηφοφορία επιλογής από το τηλεοπτικό κοινό.

Μέχρι στιγμής, οι αιτήσεις των υποψήφιων παιχτών περιλαμβάνουν επαγγελματίες διασώστες, φωτογράφους, ψυχολόγους, διασκεδαστές, αλλά και ανθρώπους χωρίς καμία ειδική εκπαίδευση.

Ακραίο ριάλιτι επιβίωσης που θυμίζει Hunger Games και «επιτρέπει» ακόμη και το φόνο, θα κάνει πρεμιέρα στη Ρωσία Facebook Twitter
To διαφημιστικό logo του νέου ριάλιτι

Το «Game2: Winter» είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου του 2017. Στόχος είναι οι παίχτες να παραμείνουν ζωντανοί έως την 1η Απριλίου του 2018. Κάθε διαγωνιζόμενος θα μπορεί να πάρει μαζί του μέχρι και 100 γραμμάρια εξοπλισμού.

«Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι θα ζουν σε αληθινό δάσος, με άγρια ζώα και επικίνδυνα έντομα. Φυσικά, θα υπάρχουν ορισμένα μέτρα ασφαλείας, αλλά και πάλι θα χρειάζεται περίπου μισή ώρα για να προσεγγίσουν τα ελικόπτερα την περιοχή», εξήγησε ο επιχειρηματίας από το Νοβοσιμπίρσκ.

Όπως προσθέτει ο ίδιος, όσοι από τους παίχτες κινδυνέψουν ή αισθανθούν ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ακραίες συνθήκες θα έχουν τη δυνατότητα να πατήσουν ένα «κουμπί πανικού» με ενσωματωμένη δορυφορική σύνδεση. Ο Ρώσος μεγιστάνας υπόσχεται ότι σε αυτή την περίπτωση οι συμμετέχοντες θα διασώζονται αμέσως και θα αποχωρούν από το σόου.

Μάλιστα, και είναι το στοιχείο αυτό που θυμίζει εντονότερα τις ταινίες «Hunger Games», οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν το δικαίωμα να ζητούν αντικείμενα από τους τηλεθεατές, οι οποίοι θα μπορούν, με τη σειρά τους, να δωρίζουν χρήματα μέσω της ιστοσελίδας του ριάλιτι. Μόλις συμπληρωθεί το αντίστοιχο ποσό, τα αντικείμενα θα παραδίδονται στους παίχτες.

Με στοιχεία από Siberian Times, Independent, Business Insider

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Καλά εκεί που χρειάζεται να δώσεις κ 165.000 δολάρια για να σε βιάσουν, σκοτώσουν, βασανισουν, ακρωτηριασουν το τερμάτισαν. Το "ψυχικά υγιείς" δε, με ξετρέλανε. Εξ ορισμού πρέπει να είσαι ανώμαλαρα για να πας αλλά δε βαριέσαι, όλα για την τηλεθέαση. Μην απορούμε μόνο που η βία κ το buling στα σχολεια κανει θραύση. Σε τέτοια θεάματα εκθέτουμε τα παιδιά, τέτοια θα αναπαράγουν. ...