Eurostat: Το 64% των Ελλήνων υποφέρουν από το παθητικό κάπνισμα

Eurostat: Το 64% των Ελλήνων υποφέρουν από το παθητικό κάπνισμα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
9

Το 64,2% των Ελλήνων υποφέρουν από το παθητικό κάπνισμα, σύμφωνα με τη Eurostat και τα οποία κατατάσσουν την χώρα μας πρώτη ανάμεσα σε όλη την Ευρώπη στον αριθμό των παθητικών καπνιστών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα 3/4 των Ελλήνων εκτίθενται στον καπνό του τσιγάρου σε κλειστούς χώρους, καθώς η Ελλάδα εμφανίζεται ουραγός στην προστασία των πολιτών από το παθητικό κάπνισμα.

Την χώρα, ακολουθεί η Κροατία με ποσοστό παθητικών καπνιστών 44,7% και η Βουλγαρία με 40,5%, ενώ η Σουηδία φαίνεται πως είναι η χώρα που προστατεύει καλύτερα τους πολίτες της από το παθητικό κάπνισμα, στο οποίο εκτίθεται μόνο το 5,9%.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα καταγράφει επίσης μεγάλο ποσοστό και στους καπνιστές, αφού το 32,6% των πολιτών καπνίζουν και στην σχετική κατάταξη έρχεται δεύτερη πίσω από τη Βουλγαρία (34,7%). Οι λιγότεροι καπνιστές απαντώνται στη Σουηδία με το ποσοστό εκεί να κυμαίνεται στο 16,7%. 

Σύμφωνα με την Eurostat, ένας στους 4 πολίτες της ΕΕ άνω των 15 ετών (24%) είναι καπνιστής, ενώ κατά μέσο όρο, οι Ευρωπαίοι άνδρες (28,7%) είναι πιο πιθανό να καπνίσουν σε σύγκριση με τις γυναίκες (19,5%).

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρτα: «Η καρδιά του θα γίνει αετός και θα χτυπάει αλλού» - Συγκινούν οι γονείς του 12χρονου

Ελλάδα / Άρτα: «Η καρδιά του θα γίνει αετός και θα χτυπάει αλλού» - Συγκινούν οι γονείς του 12χρονου

Συγκίνηση προκαλεί η απόφαση των οικογενειών των δύο παιδιών να δωρίσουν τα όργανά τους – «Η καρδιά του θα χτυπάει κάπου αλλού και θα την ακούω», λέει ο πατέρας του 12χρονου
LIFO NEWSROOM
Συνελήφθη ο Ιωάννης Φωστιέρης, πρώην διοικητής του ΕΣΚΕ – Είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια για τη φωτιά στο Μάτι

Ελλάδα / Συνελήφθη ο Ιωάννης Φωστιέρης, πρώην διοικητής του ΕΣΚΕ – Είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια για τη φωτιά στο Μάτι

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο φυγόποινος πρώην επικεφαλής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων – Καταζητούνταν μετά την καταδίκη του για την τραγωδία στο Μάτι
LIFO NEWSROOM