Ο αυστριακός Κουρτς δηλώνει "σοκαρισμένος και έκπληκτος" από το Brexit

Ο αυστριακός Κουρτς δηλώνει "σοκαρισμένος και έκπληκτος" από το Brexit Facebook Twitter
1

"Σοκαρισμένος" και "έκπληκτος" από την ετυμηγορία των Βρετανών για έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε σε μία πρώτη αντίδρασή του το πρωί στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Οταν μία από τις μεγαλύτερες χώρες-μέλη της ΕΕ εξέρχεται από αυτή, τότε δεν μπορεί να μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα, το δημοψήφισμα αποτελεί οριστικά έναν σεισμό, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΕΕ θα επιβιώσει, αλλά είναι αναγκαίο να αναδιαταχθεί γρήγορα, εάν δεν θέλει ένα τέτοιο δημοψήφισμα να επαναληφθεί σε μία άλλη χώρα-μέλος, όπως επίσης θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στην ΕΕ και η ταχύτητα και οι διαστάσεις των αλλαγών θα πρέπει να είναι τεράστιες.

Οπως επισήμανε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, η ΕΕ θα πρέπει να λύσει τα κεντρικά της προβλήματα, όπως το θέμα της μετανάστευσης, ενώ θα πρέπει να υπάρξει μία συζήτηση ως προς τους θεσμούς της.

Για την αναδιάταξη της ΕΕ θα πρέπει κανείς να εργαστεί με νηφαλιότητα, πρόσθεσε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος, όπως σημείωσε, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ένα φαινόμενο "ντόμινο" σε άλλες χώρες.

Σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, παραμονές του δημοψηφίσματος, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών εκτιμούσε "ως κάτι το "φοβερό", μία έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαική Ενωση, καθώς, όπως ανέφερε "η Βρετανία είναι μία χώρα που ιδεολογικά μας κάνει καλό στην ΕΕ".

Ο προερχόμενος από το συγκυβερνών στην Αυστρία - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικό Λαικό Κόμμα υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τις θέσεις του Λονδίνου, "υπέρ μίας φιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής, κατά της κατάχρησης της κοινωνικής πολιτικής και κατά των Βρυξελλών", τόνιζε πως θα ήταν καλό όχι μόνον εάν παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ, αλλά εάν επίσης οι προτάσεις των Βρετανών εισακουστούν και εφαρμοστούν, κάτι που, κατά την άποψή του, θα "μας ενίσχυε ως Ευρώπη".

Υπονοώντας τις ειδικές ρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με το Λονδίνο πριν το δημοψήφισμα για το Brexit, ο Σεμπάστιαν Κουρτς σημείωνε πως οι Βρετανοί έθεσαν σε συζήτηση μερικά σημεία όπου η ΕΕ θα πρέπει να εξελιχθεί περαιτέρω, όπως, για παράδειγμα, η υποστήριξη από τη Βρετανία περισσότερης επικουρικότητας, καθώς επίσης το ό, τι δεν θα πρέπει να συγχέεται η ελεύθερη διακίνηση προσώπων με την επιλογή του καλύτερου κοινωνικού συστήματος στην Ευρώπη.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς οι δασμοί Τραμπ επηρεάζουν την οικονομία και τι σημαίνει για τους Αμερικανούς

Διεθνή / Πώς οι δασμοί Τραμπ επηρεάζουν την οικονομία και τι σημαίνει για τους Αμερικανούς

Οι τελευταίοι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι οι δασμοί του Προέδρου Τραμπ προκαλούν αύξηση των τιμών και μειώνουν τα πραγματικά εισοδήματα, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις πολιτικές του Ρεπουμπλικανών.
LIFO NEWSROOM
Το μυστικό κανάλι που χρησιμοποιούν Ρωσία και Ουκρανία για να ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου

Διεθνή / Το μυστικό κανάλι που χρησιμοποιούν Ρωσία και Ουκρανία για να ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες είναι τεταμένες την παραμονή της συνόδου κορυφής Πούτιν-Τραμπ, ωστόσο οι δύο χώρες έχουν καταφέρει να ανταλλάξουν περισσότερους από 10.000 στρατιώτες, κάτι σχεδόν ανήκουστο στον σύγχρονο πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Διεθνή / Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Η στρατηγική αναγέννησης του ρωσικού στρατού και πώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν αξιοποιεί την οικονομική ανθεκτικότητα και την κινητοποίηση για να αλλάξει την κατεύθυνση του πολέμου στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Διεθνή / Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως τα περιστατικά καρκίνου από την ακτινοβολία των βομβών στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι θα σκοτώσουν λιγότερο από το 1% των επιζώντων. Αναλυτικά αποτελέσματα 80 χρόνια μετά τις επιθέσεις.
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Προβλήματα στρατηγικής και διοίκησης στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία

Διεθνή / Ουκρανία: Προβλήματα στρατηγικής και διοίκησης στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει αυξανόμενα στρατηγικά προβλήματα και απογοήτευση στο στρατό της, καθώς η παραδοσιακή σοβιετική ιεραρχία δημιουργεί αχρείαστες απώλειες και μειώνει το ηθικό των στρατευμάτων. Η αναγκαία αλλαγή στρατηγικής και διοίκησης είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
LIFO NEWSROOM
Πως η μουσική επηρεάζει τη στρατηγική πολυτελών οίκων όπως η Dior και η Gucci

Διεθνή / Πώς η μουσική επηρεάζει τη στρατηγική πολυτελών οίκων όπως η Dior και η Gucci

Η μουσική και τα τραγούδια αναδεικνύουν την κουλτούρα των πολυτελών μαρκών. Από τη διάσημη επιτυχία "Dior" μέχρι την ανάκαμψη της Gucci, αναλύουμε πώς η μουσική επηρεάζει τις πωλήσεις και τις στρατηγικές των μεγάλων οίκων
LIFO NEWSROOM