Ανύπαρκτη γαστρονομικά η Ελλάδα

Ανύπαρκτη γαστρονομικά η Ελλάδα Facebook Twitter
5

Ανύπαρκτη γαστρονομικά είναι η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα του Hotels.com σε 27 χιλιάδες ταξιδιώτες. Η έρευνα δίνει την 1η θέση παγκοσμίως στην Ιταλία, κυρίως για  την πίτσα, τα ζυμαρικά και τα παγωτά της ενώ στη 2η  θέση είναι η Γαλλία για τις μπαγκέτες  και  τα γλυκά της. 

Τις υπόλοιπες «υψηλές» θέσεις καταλαμβάνουν η Ηπειρωτική Κίνα, η Ισπανία, οι   ΗΠΑ, το Μεξικό, η Ταϊλάνδη, η Ταϊβάν και η Ινδία. Η Ελλάδα, παρότι θα μπορούσε να διακρίνεται για τη μεσογειακή διατροφή, δεν υπάρχει πουθενά στον πίνακα.

Η  έρευνα έδειξε μάλιστα ότι η κουζίνα παίζει σημαντικό ρόλο για την επιλογή ενός τουριστικού προορισμού. "Είναι να απορεί κανείς που η τοπική κουζίνα παίζει ένα τόσο μεγάλο μέρος στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τους ταξιδιώτες" αναφέρει για τα Hotels.com η εκπρόσωπος Κάθριν Μπέρτς.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Ψυχή & Σώμα / Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Τι ακριβώς αναζητούν όσοι συμμετέχουν σε retreats ευεξίας; Πρόκειται για απόδραση ή επιστροφή σε κάτι πιο αυθεντικό; Είναι μόνο για ευκατάστατους ξένους τουρίστες ή υπάρχουν προτάσεις και για τους «κανονικούς» ανθρώπους; Απαντά η δημιουργός των Fykiada Retreats, Άννα Μαρίνου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Living / Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Ξέρουμε όλοι ότι προσφέρει τριπλό όφελος: προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και συμβάλλει στην ομοιογένεια του τόνου, μειώνοντας σταδιακά δυσχρωμίες και σημάδια από τον ήλιο. Δεν υπόσχεται. Δουλεύει.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την Devin Halbal, την πιο viral tiktoker του πλανήτη, στο κέντρο της Αθήνας

Devin Halbal / «Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την πιο viral TikToker του πλανήτη στο Σύνταγμα

Τα βίντεό της την έχουν κάνει πασίγνωστη στο ελληνικό κοινό. Άλλοι αγαπούν την Devin Halbal σαν θεά κι άλλοι δεν μπορούν ούτε να την ακούν. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της πόλης. Την ακολουθήσαμε.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Plāsmata 3 / Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Συζητήσεις για τους ανθρώπους, τα φυτά, τα ζώα και τα πουλιά που αποτελούν το οικοσύστημα του Πεδίου του Άρεως αλλά και για τις μεγάλες και μικρές ιστορίες που απαρτίζουν την πολιτισμική και κοινωνική του πραγματικότητα.
M. HULOT
Pet sitters, dog walkers και κατ’ οίκον επισκέψεις: Η λύση που έχουν βρει πολλοί κηδεμόνες κατοικιδίων 

Living / Κατοικίδια, ταξίδια και άγχος αποχωρισμού: Η άνοδος των daycare και pet sitters

Άνθρωποι που κάνουν pet sitting, βγάζουν βόλτα τον σκύλο μας ή έρχονται στο σπίτι για να φροντίσουν το κατοικίδιό μας: επαγγελματίες και κηδεμόνες εξηγούν γιατί αυτός ο τομέας γνωρίζει άνθηση. 
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ

σχόλια

4 σχόλια
Σε όλες τις χώρες υπάρχουν τα πολύ τουριστικά εστιατόρια που δεν προσφέρουν και την καλύτερη ποιότητα και οι ανθρωποι που αγαπούν την καλή κουζίνα συνήθως ξέρουν να τα αποφύγουν. Πιστεύω τα αποτελέσματα ωφείλονται στο ότι υπάρχουν λιγότερα ελληνικά εστιατόρια στο εξωτερικό, σε συγκριση με αλλες κουζίνες, έτσι ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει πολλά ελληνικά πιάτα.
Η είδηση είναι πραγματικά παράξενη. Μήπως μεγάλος αριθμός τουριστών εδώ δοκιμάζει πολύ τουριστικά εστιατόρια και ταβέρνες; Γιατί η "ελληνική κουζίνα" υπάρχει, και στην ηπειρωτική και στη νησιωτική Ελλάδα.Ή μήπως το αποτέλεσμα της έρευνας δείχνει ότι απλώς η ντόπια κουζίνα δεν αφήνει ιδιαίτερες εντυπώσεις;
Είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να έχει πρόσβαση στο Ελληνικό φαγητό και προϊόντα και στο εξωτερικό... δυστυχώς η Ιταλία και η Ισπανία αυτή τη στιγμή μονοπωλούν την μεσογειακή σκηνή. Οι τουρίστες φεύγουν με όμορφες αναμνήσεις αλλά όταν γυρνάνε στις βάσεις τους δεν υπάρχει συνέχεια. Επίσης είναι απογοητευτικό που ελληνική κουζίνα έχει ταυτιστεί μόνο με το τρίπτυχο Τζατζίκι - Μουσακάς - Χωριάτικη.
Η Ελλάδα έχει υπέροχα προϊόντα και μια πλούσια κουζίνα άγνωστη στον κοινό του εξωτερικού. Θα ήταν καλό να γίνουμε πιο εξωστρεφείς και να μοιραστούμε τις υπέροχες γεύσεις και την κληρονομιά μας :) Με αγάπη,FLOURi http://flouriuk.tumblr.com/