Επίθεση Σημίτη στην κυβέρνηση Τσίπρα: Αριστερή πολιτική δεν είναι τα παραμύθια ότι υπάρχουν λεφτά

Επίθεση Σημίτη στην κυβέρνηση Τσίπρα: Αριστερή πολιτική δεν είναι τα παραμύθια ότι υπάρχουν λεφτά Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Επίθεση προς την κυβέρνηση Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κώστας Σημίτης στη διάρκεια ομιλίας του στη Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχολίαζοντας μεταξύ άλλων και την τρέχουσα οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

"Η κυβέρνηση δεν ενημερώνει αλλά συσκοτίζει. Είναι ανάγκη να σπάσει αυτή η παραπλανητική σιωπή" τόνισε ο Κ.Σημίτης, φέρνοντας ως παράδειγμα το ασφαλιστικό, για το οποίο σημείωσε πως "οι πολίτες, παρά τις τόσες αναλύσεις και αντιπαραθέσεις δεν έχουν καταλάβει ποιο είναι το ενδεδειγμένο ασφαλιστικό σύστημα για την Ελλάδα και γιατί".

Όπως επεσήμανε, η χώρα βρίσκεται ήδη στον έβδομο χρόνο της κρίσης και η έκβασή της δεν είναι ακόμη βέβαιη. "Ο κίνδυνος δεν είναι μόνον η έξοδος από την Ευρωζώνη. Είναι σε μεγάλο βαθμό η στασιμότητα, οι εξαιρετικά χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, η υστέρηση που εντείνεται, η αδυναμία να μεταρρυθμίσουμε, το σύρσιμο χωρίς τέλος. Η σημερινή κυβέρνηση αδιαφορεί γι' αυτήν την εξέλιξη. Προτιμά να μη δυσαρεστήσει" σχολίασε.

Ταυτόχρονα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως "ακολουθεί παλιές συντηρητικές αντιλήψεις και αρχές" και ότι "στην πραγματικότητα είναι ένας εθνικολαϊκιστικός σχηματισμός που συνεργάζεται στενά με διάφορες συντεχνίες". "Aριστερή πολιτική είναι η γλώσσα της αλήθειας και όχι τα παραμύθια ότι λεφτά υπάρχουν, ότι δημιουργούμε τώρα στην Ελλάδα ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα που δεν θα υπόκειται σε ενωσιακούς ελέγχους, η εξαγγελία ότι η Ελλάδα οδηγεί τους ευρωπαϊκούς λαούς σε μια νέα πορεία" ανέφερε χαρακτηριστικά. 


"Αριστερή πολιτική είναι η πολιτική που εξηγεί, επισημαίνει τις δυσκολίες, έχει το θάρρος να δυσαρεστήσει. Προτιμώ να είμαστε δυσάρεστοι παρά ψεύτες" κατέληξε ο Κ. Σημίτης. 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια