Μεγάλα αμερικανικά δίκτυα αρνήθηκαν να προβάλλουν αυτή τη διαφήμιση!

Μεγάλα αμερικανικά δίκτυα αρνήθηκαν να προβάλλουν αυτή τη διαφήμιση! Facebook Twitter
5

Η διαφήμιση της Lane Bryant, ενός brand μόδας με σειρά ρούχων για γυναίκες με καμπύλες, προκάλεσε αναστάτωση σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα και τελικά θεωρήθηκε πάρα πολύ ριψοκίνδυνη για να προβληθεί.


Με τίτλο «Αυτό το Σώμα», το σποτάκι αυτό εξυμνεί το γυναικείο σώμα των plus sized μοντέλων με σκοπό να περάσει το μήνυμα σε όλες τις γυναίκες.

Μεταξύ των πρωταγωνιστριών είναι και η Ashley Graham, η οποία φέτος έγινε διάσημη από το εξώφυλλο στο διάσημος τεύχος των κοριτσιών με μαγιό του Sports Illustrated φέτος.


Ένας εκπρόσωπος της Lane Bryant είπε πως η διαφήμιση απορρίφθηκε από το ABC και το NBC. Το NBC έσπευσε στη συνέχεια και μετά τις πρώτες αντιδράσεις να σημειώσει πως δεν την απέρριψε τελείως, αλλά ζήτησε μερικές αλλαγές για να τηρηθούν οι κανόνες της τηλεοπτικής ευπρέπειας.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος της εταιρείας υποστηρίζει πως τα δίκτυα δεν προσδιορίζουν τα προσβλητικά τμήματα της διαφήμισης. 

Για την ώρα, τα social media φαίνεται πως διαλέγουν το στρατόπεδο της εταιρείας και κριτικάρουν τα δίκτυα που απέρριψαν στο σποτ. Από την Παρασκευή, πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι το έχουν δει στο Twitter και τα σχόλια είναι χιλιάδες,. Κάποιοι λένε πως με τη δημοσιότητα που παίρνει η διαμάχη αυτή, η Lane Bryant δεν έχει καν ανάγκη τα αμερικανικά δίκτυα. Την άποψη αυτή φαίνεται πως πια συμμερίζεται και η εταιρεία η οποία μάλλον δεν σκοπεύει να λογοκρίνει κάτι από τη διαφήμιση και θα συνεχίσει κανονικά την προώθηση και προβολή μέσα από τα social media.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Επειδη το σποτακι δεν περιεχει το παραμικρο ενοχλητικο,προσβλητικο η σοκαριστικο στοιχειο-αλλωστε και τα ιδια τα NEtworks δεν μπορεσαν να δικαιολογησουν την αποφαση τους παραθετοντας ενα,εστω,τεκμηριωμενο επιχειρημα,μαλλον πρεπει να σκεφθουμε καπως διαφορετικα.Οπως,φερ''ειπειν,οτι το multi billion dollar κυκλωμα προωθησης και εμποριας της "υγιους,λεπτης και αθλητικης"εικονας,το οποιο περιλαμβανει απο ωκεανους ποτων και βουνα τροφων "υγιεινης διατροφης" εως και ...μηχανοκινητες μεραρχιες οργανων γυμναστικης,στρατιες ρουχων και παπουτσιων και,κυριολεκτικα, απειρα gimmicks αντεδρασε εγκαιρα και δυναμικα,απειλωντας να αποσυρει τις χιλιαδες διαφημισεις του απο τα δικτυα.Οποτε "αναγκα και Θεοι πειθονται".Η,επι το λαικοτερον,"γαργαρα" !!!
Για 'μένα υπάρχει και ακόμη χειρότερη (κατά τη γνώμη μου) ερμηνεία. Αυτά που δείχνει είναι εντελώς νορμάλ και τα βλέπουμε σε χιλιάδες διαφημίσεις, σειρές και ταινίες: Γυναίκες με (καθόλου αποκαλυπτικά) εσώρουχα, γυναίκες που θηλάζουν, ή γυμνές που καλύπτουν πλήρως όλα μα όλα τα "επίμαχα σημεία".Αλλά τα βλέπουμε από μοντέλα και ηθοποιούς με "ιδανικές αναλογίες". Όταν όμως τα δούμε σε καθημερινά σώματα με παραπάνω καμπύλες ξαφνικά το ίδιο ακριβώς πράγμα είναι σόκιν και ντροπιαστικό...
Ακριβως ετσι!"Εγω θα σου πω τι επιτρεπεται να σου αρεσει ( κι αν δεν σου αρεσει εισαι φρικιο) ωστε να μαθαινεις να εισαι υπακουος/η και σε ολα τα αλλα που θα σου επιβαλλω κατοπιν να δεχτεις".
@ η Γ45 παλιΜια φαινομενικα ασχετη ερωτηση.Ποιος ηταν ο τελευταιος φαλακρος εκλεγμενος προεδρος στις ΗΠΑ ;Εαν δεν κανω λαθος ηταν ο Ντουαιτ Αιζενχαουερ,το 1952,ο οποιος ομως ηταν τοτε,ως επικεφαλης των συμμαχικων δυναμεων στην Ευρωπη απο το 1943,ο θριαμβευτης του πολεμου και "εθνικος ηρωας"στις ΗΠΑ.Στις εξη δεκαετιες που διηλθαν εκτοτε υπηρξαν και καποιοι αλλοι φαλακροι υποψηφιοι προεδροι.Κανεις ομως απο αυτος δεν εξελεγη."Αστειο"το θεμα ; Απλη συμπτωση ;Οπως ειχε πει και ο ποιητης" Ετσι ειναι,αν ετσι νομιζετε....".
Ακριβώς έτσι όπως τα λες είναι αλλά επίσης υπάρχει δυστυχώς κ μια μεγάλη μερίδα του αμερικάνικου κοινού που επίσης απορρίπτει την προβολή τέτοιων σωματότυπων ως μη υγιή κ αντιαισθητικών.