Αποχώρησε από το Φόρουμ των Δελφών ο υφ. Εξωτερικών λόγω Άδωνη

Αποχώρησε από το Φόρουμ των Δελφών ο υφ. Εξωτερικών λόγω Άδωνη Facebook Twitter
1

Αποχώρησε, πριν από λίγη ώρα, από το οικονομικό φόρουμ των Δελφών, ακυρώνοντας τη συμμετοχή του, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος εξέδωσε και ανακοίνωση με την οποία εξηγεί τους λόγους της αποχώρησης του.

Όπως τονίζει, αποχώρησε από το φόρουμ «κατόπιν της ανοχής, η οποία επιδείχθηκε από τους διοργανωτές στις προσωπικές, προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και στελεχών της κυβέρνησης από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ» Άδωνι Γεωργιάδη. «Αναφορές που δεν έχουν καμία σχέση με την αντιπαράθεση, η οποία διεξάγεται σε fora με επιχειρήματα, όσο αιχμηρά κι αν είναι».

Ο κ. Γεωργιάδης άσκησε στην ομιλία του σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «ο χειρότερος πρωθυπουργός από τον β' παγκόσμιο πόλεμο», και αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις του πρωθυπουργού στα μέσα ενημέρωσης και στον ηλεκτρονικό Τύπο. Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «ο Τσίπρας δεν ενέπνευσε, οι ηγέτες εμπνέουν όχι οι τυχοδιώκτες».

Στους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν από τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ., ο οποίος παρομοίασε τον κ. Τσίπρα με την «Ωραία Ελένη» και τον αποκάλεσε «τυχοδιώκτη» ενώ με ανάλογο ύφος επιτέθηκε και στην κ. Χριστοδουλοπούλου, αναφέρθηκε χωρίς να κατονομάσει και ο διοργανωτής του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών κ. Συμεών Γ. Τσομώκος.

 «Ως οργανωτής του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, θέλω πραγματικά να απολογηθώ για χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν σήμερα σε αυτή την αίθουσα για τον πρωθυπουργό της χώρας και υπουργούς της κυβέρνησης,  οι οποίοι δεν εκφράζουν το πνεύμα που διέπει τις αρχές του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφων», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Τσομώκος.

Ακόμη, προσθέτει: « Το Φόρουμ αυτό δεν κάνει πολιτική. Προσκαλεί όλες τις σκέψεις και απόψεις, με σεβασμό στις όποιες αντίθετες ιδέες και στην άσκηση πολιτικής στα δρώμενα της χώρας. Ήταν μια ατυχής στιγμή και απολογούμαι προσωπικά».

Ο Γεωργιάδης σχολίασε μέσω Twitter ως εξής

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Αμανατίδη, την επόμενη φορά που θα συμμετάσχει σε forum θα πρέπει οι διοργανωτές να έχουν μεριμνήσει ώστε οι ομιλίες των συμμετεχόντων να έχουν προηγουμένως εγκριθεί από τα Κεντρικά της Κουμουνδούρου ώστε να μπορούν να αναγνωσθούν. Επί της ουσίας τώρα, δε μας λέει πού διαφωνεί σε όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης...