Βερναδάκης: «Παθογένεια η αυτονόμηση των ΜΜΕ» - ΝΔ: «Ο πρωθυπουργός οφείλει να καταδικάσει τις δηλώσεις του υπουργού»

Βερναδάκης: «Παθογένεια η αυτονόμηση των ΜΜΕ» - ΝΔ: «Ο πρωθυπουργός οφείλει να καταδικάσει τις δηλώσεις του υπουργού» Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
9

Ως «παθογένεια» χαρακτήρισε την «αυτονόμηση και την κατάχρηση του ρόλου» των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Βουλής, και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει «ρύθμιση» του χώρου.

«Μία από τις μεγάλες παθογένειες είναι η αυτονόμηση ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης και η κατάχρηση του ρόλου τους. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μία από τις βασικές παθογένειες της δημοκρατίας στην Ελλάδα, στην Αμερική και την Ευρώπη είναι η αυτονόμηση συγκεκριμένων πολιτικοοικονομικών κύκλων διά μέσου των ΜΜΕ που κάνουν κατάχρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ενημέρωσης», επεσήμανε ο κ. Βερναρδάκης και πρόσθεσε: «Προφανώς χρειάζεται ρύθμιση. Τι ρύθμιση, αυτό είναι ένα άλλο θέμα».

Οι δηλώσεις του υπουργού προκάλεσαν την ισχυρή αντίδραση της Ν.Δ που κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει τις δηλώσεις του κ.Βερναρδάκη, επισημαίνοντας ότι συνιστούν απειλή για την ελευθερία του Τύπου.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όταν υπουργός της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει, μέσα στη Βουλή, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ως "παθογένεια της Δημοκρατίας", τότε η ελευθερία του Τύπου απειλείται.

Τέτοιου είδους καθεστωτικές αντιλήψεις, όπως αυτές που εκφράστηκαν από τον αρμόδιο υπουργό για τη δημόσια διοίκηση κ. Βερναρδάκη, οφείλουν άμεσα να τις καταδικάσουν ο πρωθυπουργός και ο "υπουργός – καναλάρχης" κ. Παππάς.

Σε διαφορετική περίπτωση είναι συνένοχοι και συμμέτοχοι στη συντονισμένη προσπάθεια άλωσης της ελευθεροτυπίας».

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM