Ένας 23χρονος Έλληνας είναι ο καλύτερος νεαρός αρτοποιός της Ευρώπης

Ένας 23χρονος Έλληνας είναι ο καλύτερος νεαρός αρτοποιός της Ευρώπης Facebook Twitter
1

O 23χρονος Σταύρος Ευαγγέλου κέρδισε σε όλους τους διαγωνισμούς αρτοποιίας στη Γερμανία και σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό. 

Παιδί μιας οικογένειας με παράδοση στις επιχειρήσεις αρτοποιίας, αποφάσισε στα 18 του να σπουδάσει την τέχνη των γονιών και των παππούδων του στη Γερμανία και ξεκίνησε σπουδές στην καλύτερη σχολή στην πόλη Μίνστερ της Ρηνανίας Βεστφαλίας, όπου με τη βοήθεια του διαδικού συστήματος τις μισές ώρα διδάσκεται τη θεωρία και τις υπόλοιπες πειραματίζεται στην πράξη σε αρτοποιείο. «Στην αρχή δεν ήξερα και τα καλύτερα γερμανικά», λέει ο νεαρός Σταύρος Ευαγγέλου στη Deutsche Welle «αλλά μάθαινα και μιλούσαμε τη γλώσσα τη φουρναρέικη. Ο καθηγητής μου με στήριξε πολύ, έγινε μέλος της οικογένειάς μου». 

Μετά από τρία χρόνια σπουδών και μαθητείας βγαίνει πρώτος στην τάξη του. Παίρνει μέρος σε τοπικό διαγωνισμό και βγαίνει πάλι πρώτος. Ακολουθούν πρωτιές σε περιφερειακό επίπεδο νεαρών αρτοποιών και τέλος σε παγγερμανικό. Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Μαζί με μια γερμανίδα συνάδελφό του από τη Βάδη - Βυρτεμβέργη, τη Τάνια Ανγκστεμπέργκερ, εκπροσώπησε πριν λίγες μέρες τη Γερμανία στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό για νέους αρτοποιούς από 6 χώρες και κέρδισε το πρώτο βραβείο σε 4 από τις 6 κατηγορίες: βραβείο για τα καλύτερα ψωμιά, για το καλύτερο κρουασάν, για την καινοτομία προϊόντων και γεύσεων και το τέταρτο που αφορά στη δημιουργικότητα πάνω στο βασικό θέμα του διαγωνισμού, που ήταν η πατρίδα.

Ένας 23χρονος Έλληνας είναι ο καλύτερος νεαρός αρτοποιός της Ευρώπης Facebook Twitter


Ο Ευαγγέλου έφτιαξε μια προτομή πάνω σε αρχαιοελληνικό κίονα με φόντο μια λύρα, όλα φαγώσιμα εννοείται. «Προσπάθησα να δέσω την Ευρώπη με τη Γερμανία και την Ελλάδα. Εκείνο που άρεσε ιδιαίτερα ήταν οι συνδυασμοί. Για παράδειγμα, έφτιαξα κρουασάν και έβαλα μέσα λιαστή ντομάτα Σαντορίνης, με φέτα και βασιλικό. Αν το φάτε, είναι φοβερό, μοναδικό σε γεύση. Πήρα την Ελλάδα, τη συνέδεσα με τη Γερμανία και έβαλα ως βάση την Ευρώπη».


Ο επόμενος στόχος του νεαρού Έλληνα αρτοποιού είναι η ζαχαροπλαστική και το δίπλωμα θα το πάρει σε ένα χρόνο σε συνδυασμό με σπουδές στα οικονομικά. «Μετά θα πάω στρατό και όταν τελειώσω, θέλω να δώσω όσο μπορώ και όπως μπορώ στην επιχείρηση των γονέων μου στην Αθήνα».

πηγή: Deutsche Welle




1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λέρος: Ο Τούρκος μεγιστάνας Αλί Σαμπαντζί δωρίζει 115.000 ευρώ στο νοσοκομείο που το έσωσε τη ζωή

Ελλάδα / Λέρος: Ο Τούρκος μεγιστάνας Αλί Σαμπαντζί δωρίζει 115.000 ευρώ στο νοσοκομείο που το έσωσε τη ζωή

Ο Τούρκος μεγιστάνας Αλί Σαμπαντζί, που σώθηκε από σοβαρό ατύχημα στη Λέρο το 2023, προσέφερε δωρεά 115.000 ευρώ στο Νοσοκομείο της Λέρου ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, ενισχύοντας σημαντικά τις υποδομές της Χειρουργικής Κλινικής
LIFO NEWSROOM
Αντιδράσεις για την απόλυση του Πάρι Ρούπου – Ανακοίνωση από την Εργατική Ομάδα Stand-up Κωμικών & Improv ηθοποιών

Ελλάδα / Αντιδράσεις για την απόλυση του Πάρι Ρούπου – Ανακοίνωση από την Εργατική Ομάδα Stand-up Κωμικών & Improv ηθοποιών

Η Ομάδα χαρακτηρίζει την απόλυση «επικίνδυνο προηγούμενο» που, όπως υποστηρίζει, «νομιμοποιεί τον εργοδοτικό έλεγχο στις ζωές των εργαζομένων εκτός εργασίας»
LIFO NEWSROOM
«Απόλυση για αντιφασιστική σάτιρα»: Η ανακοίνωση του Πάρι Ρούπου μετά την απόλυση από την Pizza Fan

Ελλάδα / «Απόλυση για αντιφασιστική σάτιρα»: Η ανακοίνωση του Πάρι Ρούπου μετά την απόλυση από την Pizza Fan

Ο κωμικός αναφέρει ότι έχει ήδη κινηθεί νομικά κατά όσων υποκίνησαν την επίθεση μίσους εις βάρος του, ενώ ευχαρίστησε συναδέλφους και καλλιτέχνες για τη δημόσια στήριξή τους
LIFO NEWSROOM
Η Pizza Fan απέλυσε τον Πάρι Ρούπο επειδή το απαίτησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Ελλάδα / Η Pizza Fan απέλυσε τον Πάρι Ρούπο επειδή το απαίτησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Ορισμένα αστεία από πρόσφατη παράσταση του Πάρι Ρούπου χαρακτηρίστηκαν από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο «ανθελληνικά», με τον ίδιο να προχωρά μάλιστα σε προσωπική επίθεση, αποκαλώντας τον κωμικό «ακροαριστερό σκουπίδι»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια