Διαμαντόπουλος: «Αυτοπροσδιορίζομαι από την ιδιότητα μου και τις αξιακές αναφορές μου»

Διαμαντόπουλος: «Αυτοπροσδιορίζομαι από την ιδιότητα μου και τις αξιακές αναφορές μου» Facebook Twitter
7

Κόντρα ξέσπασε και πάλι μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δήλωση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευάγγελου Διαμαντόπουλου στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha. Εκεί ο κ. Διαμαντόπουλος είπε: "Τι είναι ο αναρχικός; Ένας άμεσα δημοκράτης", ενώ όταν ρωτήθηκε για το Δεκέμβριο του 2008 σημείωσε: "Είχαμε μια εξέγερση ". Τόνισε επίσης ότι  "χώροι όπως η βίλα Αμαλία, που έχουν εγκαταλειφθεί, συνδέονται και με άλλα πράγματα, επίκαιρα στην κοινωνία μας, δράσεις όπως το εμπόριο χωρίς μεσάζοντες ή το ανταλλακτικό εμπόριο". Καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι θέλει να  «πατάξει κάθε εστία αντίστασης".

Και από το βήμα της βουλής όμως, ο κ. Διαμαντόπουλος προκάλεσε αντιδράσεις με την τοποθέτηση του για το θέμα της επέμβασης στη βίλλα Κάλλας: «Έγινε επίθεση στον ανοιχτό κοινωνικό χώρο της κατάληψης «Σκαραμαγκά». Είναι κτίρια παρατημένα από το ελληνικό κράτος. Είναι χώροι που γίνονται μαθήματα, προβολές, είναι πραγματικά πολιτιστικά κέντρα, και μπορώ να αντιληφθώ την αντίδρασή τους γιατί είναι συντηρητικοί».

«Αυτά όμως σας πειράζουν και ειδικά τον κ. Δένδια με τη φασίζουσα συμπεριφορά του, γιατί είναι οι δομές που δημιουργούν ένα πλέγμα στην κοινωνία. Είναι αυτό που θα είναι το εφαλτήριο και θα σας πάρει όλους και θα σας σηκώσει, που θα κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή. Αυτές, οι δομές αλληλεγγύης», τόνισε επίσης για να προσθέσει:

«Όταν Νεοδημοκράτες σκότωσαν τον Τεμπονέρα, έγινε κανένα 'ντου' σε όλες τις τοπικές. Σίγουρα θα υπήρχαν ρόπαλα και σημαίες-καλάμια. Μπορεί να χρησιμοποιούνταν σαν φυσοκάλαμα να πετούσαν τίποτα δηλητηριώδη βελάκια».

Αυτές οι τοποθετήσεις είχαν σαν συνέπεια, να βγάλει ανακοίνωση η Ν.Δ. στην οποία έκανε λόγο για «μείζον θέμα για τη δημοκρατική ομαλότητα» και να απευθύνει 6 ερωτήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ.:

"Η σημερινή παραδοχή του βουλευτή Καστοριάς του Σύριζα, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, στον ALPHA 989, ότι "ταυτίζεται με τη Βίλα Αμαλία", ότι ο ίδιος "αυτοπροσδιορίζεται στον αναρχικό χώρο", ότι το κάψιμο της Αθήνας από κουκουλοφόρους, το 2008, ήταν "εξέγερση και επανάσταση" και ότι η αναρχία "είναι η άμεση δημοκρατία" και ο αναρχικός "άμεσος δημοκράτης" εγείρει μείζον θέμα για τη δημοκρατική ομαλότητα".

"Ο ΣΥΡΙΖΑ - και ειδικότερα ο αρχηγός του κ. Τσίπρας - οφείλει άμεσα να απαντήσει:

1ον: Αν παραμένει ακόμα μέλος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας ο εν λόγω βουλευτής.

2ον: Αν συμφωνεί με τις αντίθετες προς το Σύνταγμα και τη δημοκρατική ομαλότητα δηλώσεις του βουλευτή του ότι η "αναρχία είναι η άμεση δημοκρατία".

3ον: Αν συμφωνεί με τις δηλώσεις που έκανε μέσα στο Κοινοβούλιο, ότι η Βίλα Αμαλία θα είναι "το εφαλτήριο που θα πάρει και θα σηκώσει τον Κοινοβουλευτισμό".

4ον: Εάν και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αυτοπροσδιορίζονται στον αναρχικό χώρο.

5ον: Εάν συμφωνεί με τις δηλώσεις και άλλων βουλευτών του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει καδρόνια, λοστάρια και μάσκες στα στελέχη του στις πορείες και ότι κάθε βουλευτής διατηρεί σπίτι του "τον τσελεμεντέ του αναρχικού".

6ον: Εάν, για τον ΣΥΡΙΖΑ, η πυρπόληση της Αθήνας, το 2008, ήταν "επανάσταση και εξέγερση".

Σήμερα Πέμπτη, ο κ. Σκουρλέτης, επίσημος εκπρόσωπος του κ. Τσίπρα, χαρακτήρισε με λόγο που δεν αρμόζει σε κοινοβουλευτικό κόμμα, ως "χαφιεδίστικη, την ανακοίνωση της Ν.Δ." για τη διαπίστωση της κάλυψης που παρέχει το κόμμα του στους κουκουλοφόρους.

Όμως, λίγη ώρα μετά, ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν καλύπτει απλώς τους "κουκουλοφόρους", αλλά αυτοπροσδιορίζεται ως "κουκουλοφόρος".

"Η Νέα Δημοκρατία περιμένει την άμεση και έμπρακτη απάντηση του κ. Τσίπρα στα ερωτήματα που θέτει. Διαφορετικά, κάθε άλλη υπεκφυγή θα ισοδυναμεί με συνενοχή!"

Νέα δήλωση Διαμαντόπουλου:

Σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του, σημειώνει τα εξής:

"Ως βουλευτής και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στηρίζω το πρόγραμμα και τις ιδέες της ριζοσπαστικής αριστεράς και τους μαζικούς και ειρηνικούς αγώνες του ελληνικού λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

"Αυτοπροσδιορίζομαι από αυτήν την ιδιότητά μου και μόνο. Για μένα απολύτως συμβατές με αυτή την ιδιότητα είναι οι αξιακές αναφορές μου στην άμεση δημοκρατία και στους κοινωνικούς χώρους".

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM