«Δεν με άφησαν να χρησιμοποιήσω το όπλο της χρεοκοπίας», δηλώνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Guardian ο Γιάννης Βαρουφάκης, σημειώνοντας ότι αν συνέβαινε αυτό, τότε «θα μας είχαν έρθει και πάλι γύρω μας και θα είχαμε καταλήξει σε μια συμβιβαστική συμφωνία».
Σημειώνει επίσης ότι δεν μετανιώνει για τα πεπραγμένα του στο υπουργείο Οικονομικών και μιλά για το «πλεονέκτημα της ύστερης γνώσης».
Επίσης ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι η αποτυχία της Ε.Ε. να επιληφθεί της προσφυγικής κρίσης, είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας της νομισματικής της πολιτικής. "Ρίξτε μια ματιά στα γεγονότα στην Ευρώπη κατά τα τελευταία 10-15 χρόνια. Το έργο έχει αποτύχει θεαματικά, " τονίζει ο Βαρουφάκης.
«Οι Ευρωπαίοι χωρίζονται από ένα κοινό νόμισμα. Η κρίση του ευρώ έχει κατακερματίσει την Ευρώπη, στρέφοντας τους Έλληνες κατά των Γερμανών, τους Ισπανούς κατά των Ιρλανδών κ.λπ.», λέει.
Οικονομία /
Βαρουφάκης: Δε με άφησαν να χρησιμοποιήσω το όπλο της χρεοκοπίας
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Eurovision 2026: Επιστολή για απόσυρση του «Jalla» της Κύπρου - Τι απαντά το ΡΙΚ
Καρυστιανού για αμβλώσεις: «Ως παιδίατρος έχω άλλα δεδομένα»
Ελευσίνα: «Το δέντρο είχε εξόγκωμα, έφυγε μέσα σε 3 λεπτά από ακατάσχετη αιμορραγία» λέει ο πρώην σύζυγος της 44χρονης
Άρτα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της 35χρονης νηπιαγωγού
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Αθλητής δήλωσε μετά τη νίκη του ότι απάτησε τη σύντροφό του