Ποιες είναι οι διαφορές κυβέρνησης-δανειστών

Ποιες είναι οι διαφορές κυβέρνησης-δανειστών Facebook Twitter
SOOC-Christos DOGAS
2

Στη φορολόγηση των επιχειρήσεων, στον ΦΠΑ και στο ασφαλιστικό εντοπίζονται κυρίως οι διαφορές της Ελλάδας με τους δανειστές της που βάζουν εμπόδια στο να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε συμφωνία.

Συγκεκριμένα, στο ΦΠΑ, το κείμενο των δανειστών μετατάσσει μεγάλο μέρος των τροφίμων και την εστίαση στον υψηλό συντελεστή 23%. Στο 13% θα υπαχθούν τα «μη μεταποιημένα τρόφιμα» και όλα τα άλλα τρόφιμα στο 23%. Με την πρόταση αυτή το γάλα, το ψωμί, το λάδι θα επιβαρυνθούν με ΦΠΑ 23%, καθώς είναι μεταποιημένα τρόφιμα.

Η ελληνική πρόταση προέβλεπε ότι τα «βασικά τρόφιμα» θα υπάγονταν στον συντελεστή 13% ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά πρότεινε να μείνουν τα τρόφιμα στο 13% με ένταξη της εστίασης στο 23%.

 Στις επιχειρήσεις οι δανειστές δεν θέλουν  την έκτακτη εισφορά 12% και την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, ενώ μειώνουν στο 28% την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών τους.  Ζητούν επίσης την αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100%.

Στη φορολόγηση των αγροτών η οι δανειστές ζητούν  την  κατάργηση των ειδικών καθεστώτων και  τον επανασχεδιασμό του κώδικα φορολογίας εισοδήματος για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες.

Στον ΕΝΦΙΑ ζητούν οι αλλαγές στις αντικειμενικές να μην επηρεάσουν την εισπραξιμότητα.  

Στον  ηλεκτρονικό τζόγο (e- gaming) και στις άδειες 4G και 5G δεν δέχονται φορολόγηση.  

Ζητάνε επίσης περικοπές στην Άμυνα κατά 400 εκ. ευρώ αντί για 200 που πρότεινε η Ελλάδα

Στο ΕΚΑΣ ζητάνε κατάργηση από το 2017 ενώ η ελληνική πρόταση το καταργούσε από 2018 και το αντικαθιστούσε.

Για τις συντάξεις η αντιπρόταση των δανειστών προβλέπει άμεσα, από την 1η Ιουλίου του 2015 και έως το 2022 την πλήρη εξάλειψη των πρόωρων συντάξεων έτσι ώστε τα γενικά όρια συνταξιοδότησης για όλους να είναι στα 67 ή στα 62 χρόνια με 40 χρόνια εργασίας. Το ελληνικό κείμενο αναφερόταν στα θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το Αριστερό Μνημόνιο που πρότεινε ο Συριζα συνταγογραφεί 93% φόρους στην ημιθανή ιδιωτική οικονομία, και 7% από περικοπές του υδροκέφαλου δημοσίου τομέα...Τι δεν καταλαβαίνεις αγαπητέ δοκιμαστή της Πρώτης Φοράς? Τι?
Στις αδειες 5G δεν ειναι οτι δεν δεχονται φορολογηση αλλα οτι δεν δεχονται οτι μπορει να εχει εσοδα, 5G ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ. Υποθετω ισχυρα οτι ιδιος ειναι ο λογος για τον η-τζογο και το 4G. Εμεις ως πολιτες θα επρεπε να αναρωτηθουμε οριζοντια μετρα, αυξησης ΦΠΑ και αυξησης ασφαλιστικων εισφορων εργαζομενων και συνταξιουχων ποιον πλητουν, αποκλειστικα τον χαμηλομισθο χαμηλοσυνταξιουχο και ανεγοο, και ποιον προστατεουν: την μειοψηφια με την υψηλή σύνταξη, η οποια ομως υπαρχει ακομα