«Η πρόταση των θεσμών είναι βαρβαρότητα»

«Η πρόταση των θεσμών είναι βαρβαρότητα» Facebook Twitter
EPA/VIRGINIA MAYO
3

Η πρόταση από τους θεσμούς που εστάλη στις 5 το πρωί είναι μια εξαιρετικά σκληρή πρόταση, είναι μια βαρβαρότητα, ανέφεραν πριν από λίγο ελληνικές κυβερνητικές πηγές στο αθηναϊκό πρακτορείο.


Οι ίδιες πηγές επισήμαναν πως οι δανειστές ζητούν κλείσιμο ψαλίδας των μισθών στο δημόσιο, μείωση των συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ ενώ δεν αναφέρουν τίποτε για τα εργασιακά. Επίσης, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, ζητούν αύξηση στις εισφορές για τους εργαζόμενους και μείωση των εισφορών για τους εργοδότες.


Ζητούν ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% και μείωση της έκτακτης εισφοράς των κερδοφόρων επιχειρήσεων. Επίσης ζητούν η αύξηση του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις να γίνει στο 28% και όχι στο 29% που προτείνει η ελληνική πλευρά, προσθέτουν οι πηγές. «Εμείς θέτουμε στο τραπέζι των συνομιλιών το Θέμα του χρέους», αναφέρουν αλλά η απάντηση είναι πρώτα να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο και μετά.


Το Eurogroup θα αρχίσει αφότου τελειώσει η συνάντηση με τους θεσμούς και μπορεί να καθυστερήσει, προσθέτουν οι πηγές.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Οι ίδιες πηγές επισήμαναν πως οι δανειστές ζητούν κλείσιμο ψαλίδας των μισθών στο δημόσιο, μείωση των συντάξεων..." Εδώ είναι το ζουμί. Τα άλλα περί κατάργησης του ΕΚΑΣ είναι αισχρά ψέμματα μιας κυβέρνησης που ενδιαφέρεται μόνο για κάποιους Έλληνες. 500 ψωροεκατομμύρια είναι το ΕΚΑΣ, 700 είναι η κρατική επιδότηση στη ΔΕΗ, δε θα πάψω να το λέω μέχρι να συνειδητοποιήσει κι ο τελευταίος συριζαίος τι είδους συμφέροντα εκπροσωπεί το κόμμα του, όπως και οι προηγούμενοι άλλωστε.
Τελικά αντί να παίζουμε εμείς το ζουρνά και να χορεύουν οι δανειστές, παίζουν αυτοί και μας χορεύουν. Αναλώσαμε έξι σχεδόν μήνες με απραξία και "δημιουργικές ασάφειες" και να τα αποτελέσματα. Δυστυχώς...