Spiegel: Η Μέρκελ πρέπει να αποσύρει τον Σόιμπλε από τις διαπραγματεύσεις

Spiegel: Η Μέρκελ πρέπει να αποσύρει τον Σόιμπλε από τις διαπραγματεύσεις Facebook Twitter
2

Να αποσύρει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα ζητά από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, το περιοδικό Spiegel, τονίζοντας ότι με τη στάση του αυτή τη στιγμή οδηγεί στη διαίρεση της ΕΕ.

Το άρθρο συγκρίνει τη στάση που κράτησε ο Σόιμπλε για τη γερμανική επανένωση το 1990 με τη σημερινή, τονίζοντας ότι θα ήταν θετικό εάν ο υπουργός Οικονομικών μπορούσε να θυμηθεί τις πράξεις του πριν από 25 χρόνια.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι «ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λειτουργεί αυτή την στιγμή προς τη διάσπαση της Ευρώπης με το ίδιος σθένος με το οποίο ασχολήθηκε ενεργά με τη γερμανική ενοποίηση πριν από 25 χρόνια. Εκείνη την εποχή, το κόστος δεν είχε σημασία, σήμερα όμως συμπεριφέρεται σαν αρχηγός».

Spiegel: Η Μέρκελ πρέπει να αποσύρει τον Σόιμπλε από τις διαπραγματεύσεις Facebook Twitter

Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι εάν ο Σόιμπλε χρησιμοποιούσε στην περίπτωση της επανένωσης τα ίδια κριτήρια με αυτά που χρησιμοποιεί σήμερα για την Ελλάδα, η Γερμανία ακόμα και σήμερα θα παρέμενε διασπασμένη.

«Θα ήταν καλό έναν ο Σόιμπλε θυμηθεί τι έκανε πριν από 25 χρόνια. Εάν δεν το κάνει, τότε θα ήταν καλύτερο η Μέρκελ να τον βγάλει εκτός των διαπραγματεύσεων – κάτι που ήδη φημολογείται», καταλήγει το δημοσίευμα, σημειώνοντας πως έτσι η Γερμανίδα καγκελάριος θα γινόταν η μεγάλη οραματίστρια της Ευρώπης. 

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM