Ικανοποίηση της Κομισιόν για την «εμβάθυνση» των διαπραγματεύσεων

Ικανοποίηση της Κομισιόν για την «εμβάθυνση» των διαπραγματεύσεων Facebook Twitter
1

Την ικανοποίησή της για την «εμβάθυνση και εντατικοποίηση» των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς, εξέφρασε η Κομισιόν. Ωστόσο, κοινοτικές πηγές που επικαλείται το αθηναϊκό πρακτορείο, δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία ορισμένων δημοσιευμάτων ότι είναι ρεαλιστική η συμφωνία ως την Κυριακή.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις του Brussels Group επαναλαμβάνονται σήμερα στις Βρυξέλλες με «εποικοδομητικό πνεύμα», ενώ στις διαβουλεύσεις εμπλέκονται ανώτεροι αξιωματούχοι και τεχνικοί εμπειρογνώμονες από όλες τις πλευρές. «Καλωσορίζουμε αυτό το βήμα για εμβάθυνση και εντατικοποίηση των επαφών και αναμένουμε να δούμε πρόοδο» είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Τη σημασία τα πρόσωπα που εμπλέκονται από ελληνικής πλευράς να έχουν σαφείς εντολές διαπραγμάτευσης, υπογράμμισε από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ. Ακόμα, πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στην ελληνική και την κοινοτική πλευρά για την εκταμίευση ενός ποσού που θα μπορούσε να φτάσει τα 3 δισ. ευρώ εντός του 2015 και το οποίο θα προέρχεται από τα μη χρησιμοποιηθέντα ποσά του προηγούμενου ΕΣΠΑ.

Οι κοινοτικές πηγές ανέφεραν επίσης ότι οι διαβουλεύσεις του Brussels Group θα συνεχιστούν ανελλιπώς ως και την Κυριακή και ότι θα τεθούν όλα τα θέματα στο τραπέζι.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM