Ο Καμμένος απαντά για το πόσο κόστισε η παρέλαση

Ο Καμμένος απαντά για το πόσο κόστισε η παρέλαση Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
2

Απάντηση στον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος κατέθεσε ερώτηση για το κόστος της παρέλασης της 25ης Μαρτίου έδωσε με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με την έγγραφη απάντηση του υπουργού Άμυνας, το συνολικό κόστος των συμμετεχόντων τμημάτων (προσωπικού και μέσων) κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2015, δεν διαφοροποιήθηκε σημαντικά σε σχέση με προηγούμενα έτη. Και αυτό, καθώς για τα μεν μηχανοκίνητα τμήματα η δραστηριότητα εντάχθηκε στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων Στρατού Ξηράς, για τα δε αεροσκάφη η συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις δεν αφορούσε επιπλέον πτητικό χρόνο αλλά συμπεριελήφθη στο συνολικό χρόνο πτήσεων.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η οργάνωση των εκδηλώσεων έγινε με γνώμονα πληθώρα παραγόντων, ιδίως δε τις κρατούσες δημοσιονομικές συνθήκες.

Όπως αναφέρεται σύμφωνα με το ΑΜΠΕ: «Στο πλαίσιο αυτό επιλέχθηκαν μεν τα πλέον σύγχρονα και υψηλής τεχνολογίας οπλικά συστήματα, με σκοπό την προβολή της αποτρεπτικής ισχύος, της ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και την εξύψωση του ηθικού του Ελληνικού λαού, αλλά καταβλήθηκε και προσπάθεια εξορθολογισμού των σχετικών δαπανών».

Ο κ. Καμμένος ενημερώνει επίσης ότι ο χρόνος πτήσεων των αεροσκαφών του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και του Πολεμικού Ναυτικού για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου 2015, δεν αφορά επιπλέον χρόνο πτητικού έργου, αλλά συμπεριλαμβάνεται στο συνολικό χρόνο πτήσεων οι οποίες λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της αποστολής των τριών Κλάδων, και ως εκ τούτου δεν υφίσταται πτητικό κόστος επετείου. Η συμμετοχή δεν των πεζοπόρων τμημάτων είναι σαφώς λιγότερο δαπανηρή.

«Κατά συνέπεια το συνολικό κόστος των συμμετεχόντων τμημάτων (προσωπικού και μέσων) κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2015, δε διαφοροποιήθηκε σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα έτη», σημειώνει ο υπουργός, προσθέτει όμως ότι «περισσότερες πληροφορίες για όλα τα ανωτέρω, λόγω της διαβάθμισής τους δεν μπορούν να αποδεσμευτούν μέσω της παρούσης διαδικασίας».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
- Κουμπάρε, που τα βρήκες τα λεφτά φέτος να ψήσεις δύο κατσίκια; Πέρυσι έψησες ένα.- Είναι απλό. Το δεύτερο το αγόρασε ο γιός μου από το χαρτζηλίκι που του δίνω. Άρα εγώ δεν πλήρωσα δεκάρα παραπάνω! Του χρόνου λέω να ψήσω τρία.