Σόιμπλε: Εκταμίευση μόλις διαπιστωθεί πρόοδος

Σόιμπλε: Εκταμίευση μόλις διαπιστωθεί πρόοδος Facebook Twitter
6

"Η Ελλάδα θα πρέπει να φέρει αποτέλεσμα εάν θέλει την εκταμίευση της δόσης" ανέφερε στην αποψινή του συνέντευξη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του ινστιτούτου Brookings στην Ουάσιγκτον.

Ο κος Schaeuble διευκρίνισε ωστόσο πως η Ελλάδα δεν είναι απαραίτητο να το επιτύχει σε ποσοστό 100% αλλά τουλάχιστον σε γενικές γραμμές. "Ποτέ δεν απαιτήσαμε από την Ελλάδα να ολοκληρώσει το 100% όσων ζητάμε", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε επίσης πως η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ελλάδα δεν είναι η αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά το να ξαναγίνει η χώρα ανταγωνωνιστική. Σημείωσε όμως πως η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων εκτιμάται πως είναι αρκετά δύσκολη.

Σχολιάζοντας την πιθανότητα η Ελλάδα να ζητησει δάνειο από τη Ρωσία ή την Κίνα ο κος Schaeuble δήλωσε: «Aν η Ελλάδα βρει χρήματα από δάνειο του Πεκίνου ή της Μόσχα, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να τα πάρει».

 

Σε σημείο της ομιλίας του ο Schaeuble αναφέρθηκε και στον Γιάνη Βαρουφάκη τον οποίο χαρακτήρισε έμπειρο οικονομολόγο.

 

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM