Αμετακίνητο το Βερολίνο για τις αποζημιώσεις

Αμετακίνητο το Βερολίνο για τις αποζημιώσεις Facebook Twitter
2

Aμετακίνητη στη θέση της εμφανίζεται η Γερμανία για το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων επαναλαμβάνοντας ότι αναγνωρίζει την ηθική ευθύνη αλλά θεωρεί ότι το ζήτημα έχει οριστικά διευθετηθεί με τη Συμφωνία 2+4.

Η γερμανική κυβέρνηση δηλώνει επίσης ότι αυτό το θέμα δεν πρέπει να συνδέεται με το ζήτημα της ελληνικής κρίσης χρέους. Η εκπρόσωπος της Κριστιάνε Βιρτς αρνήθηκε εν τω μεταξύ να σχολιάσει τη σημερινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα ενώ όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του αντικαγκελαρίου Γκάμπριελ που χαρακτήρισε “ηλιθιότητες” τα περί αποζημιώσεων λέγοντας “οι Έλληνες θα πάρουν μηδέν”, αρκέστηκε να πεί ότι «το κάθε μέλος της κυβέρνησης έχει τη δική του ρητορική».

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως έθεσε και πάλι εμμέσως το θέμα του “φόρου αίματος” που πλήρωσε η Ελλάδα στο ναζισμό, σήμερα κατά τη συνάντηση του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Με αφορμή την κατάθεση στεφάνου από μέρους του στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Κόκκινη Πλατεία, αναφέρθηκε στον βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσε η Ελλάδα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM