Ν.Υ. Τimes: Η Ελλάδα να προσέχει τον κύριο Πούτιν

Ν.Υ. Τimes: Η Ελλάδα να προσέχει τον κύριο Πούτιν Facebook Twitter
3

"Η Ελλάδα πρέπει να προσέχει τον κ. Πούτιν", είναι ο τίτλος άρθρου στους New York Times με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Κρεμλίνο.

Όπως γράφει η εφημερίδα, ο Ρώσος πρόεδρος θέλει να συμμαχήσει με κάθε ηγέτη ο οποίος εμφανίζεται να διαφωνεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, επομένως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να προσέχει να μην χρησιμοποιηθεί  με στόχο την υπονόμευση της ευρωπαϊκής ενότητας.

Στο άρθρο επισημαίνεται πάντως ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βασιστεί στη Μόσχα για να διασωθεί καθώς η ρωσική οικονομία έχει ζημιωθεί από την πτώση στις τιμές του πετρελαίου και τις κυρώσεις λόγω Ουκρανίας.

Ταυτόχρονα η εφημερίδα επικρίνει τις δηλώσεις Τσίπρα ότι οι κυρώσεις στη Ρωσία είναι «αδιέξοδη πολιτική», σημειώνοντας ότι οι κυρώσεις έχουν πραγματικές επιπτώσεις στη Ρωσία και πρέπει να παραμείνουν.

Τέλος ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι καθώς οι κυρώσεις ανανεώνονται, «αν ο Τσίπρας τις επικρίνει ενώ βρίσκεται στη Μόσχα, τότε ο κ. Πούτιν " θα έχει πετύχει έναν θρίαμβο δημοσίων σχέσεων..."

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

3 σχόλια
Το να εχει μια κυβερνηση επαφες με ολα τα κρατη με τα οποια η χωρα εχει κοινα,οικονομικα η αλλα,συμφεροντα,δεν αποτελει επιλογη της.Αποτελει καθηκον της.Το τι θα προκυψει απο τις συναντηση Πουτιν-Τσιπρα,ειναι αλλης ταξεως θεμα.Προσωπικα δεν περιμενω πολλα πραγματα.Και διοτι η Ρωσια ειναι σε κακη οικονομικη κατασταση,και διοτι ιστορικα η Ελλαδα δεν εχει λαβει ποτε ουσιαστικη βοηθεια απο την χωρα αυτη.Οι ευρωπαιοι εταιροι μας,παντως,εκδηλωνουν ποικιλοτροπως την δυσαρεσκεια τους για την συναντηση αυτη.Περαν,ομως,του εντελως υποκριτικου του πραγματος(η Ρωσια εξακολουθει να ειναι ο μειζων προμηθευτης ενεργειας για την Ε.Ε.,ενω οι οικονομικες/επιχειρηματικες σχεσεις Ρωσιας-Γερμανιας ειναι τεραστιες και παραμενουν αλωβητες)καλο θα ειναι να βλεπουμε τα πραγματα οπως πραγματικα ειναι.Εαν δεν ειχαμε καμμια απολυτως επαφη με την Ρωσια, για τους εταιρους μας θα ειμασταν πολυ "καλα παιδια".Ητοι "good guys",αφου θα παραμεναμε πειθηνιοι υποτακτικοι,"τοις κεινων ρημασι πειθομενοι".Θα ηταν καλο αυτο ομως ; Αμφιβαλλω σφόδρα.Διοτι οπως λενε και οι ιδιοι οι υπερατλαντικοι φιλοι μας,"Good guys finish last".
οι NYT θα έπρεπε πρώτα να γνωρίζουν ότι μόνο ρεαλιστική πολιτική δεν είναι να υποστηρίζεται η αποκοπή της Ρωσίας με την Ουκρανία ακόμα και στα πλαισια των ιμπεριαλιστικών πλαισίων. Έπειτα, μιλάνε για Ενωμένη Ευρώπη η οποία όμως ακόμα και στα πλαίσια μέσα στα οποία υφίσταται ως οικονομική ένωση ευρωπαϊκών μονοπωλίων, δεν ακολουθεί εξωτερική πολιτική συμφέρουσα σε όλα τα κράτη μέλη αλλά βασιζόμενη κάθε φορά στα συμφέροντα των ηγετικών κρατών της Ένωσης. Εν ολίγοις, το άρθρο προπαγανδίζει απλά τα κοινά(για την ώρα) οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα ΗΠΑ-Ε.Ε. Όχι ότι η Ρωσία αποτελεί κάποιον ειλικρινή σύμμαχο της Ελλάδας αλλά η ιστορία έχει δείξει ότι τέτοιες κινήσεις στην εξωτερική πολιτική λειτουργούν ως μοχλοί πίεσης στους ''παραδοσιακούς'' εταίρους της Ελλάδας. Αυτά πάντα στα σημερινά πλαίσια τα οποία βέβαια καμιά αξία δεν έχουν επί του πρακτέος στην κατεύθυνση λύσεων για την επίλυση κοινωνικών ζητημάτων, εργασιακών κτλ