Γερμανικές αντιδράσεις για την επίσκεψη Τσίπρα στη Ρωσία

Γερμανικές αντιδράσεις για την επίσκεψη Τσίπρα στη Ρωσία Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
3

Τις αντιδράσεις Γερμανών πολιτικών έχει προκαλέσει η επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα. Μετά τις προειδοποιήσεις από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προς τον πρωθυπουργό να μη δυσαρεστήσει τους Ευρωπαίους εταίρους του, ανάλογη στάση τηρεί και ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Δεν μπορώ να πιστέψω, με όλη την καλή διάθεση, ότι οποιοσδήποτε στην Αθήνα παίζει πραγματικά με την σκέψη να στρέψει την πλάτη στην Ευρώπη και να πέσει στην αγκαλιά της Μόσχας», αναφέρει συγκεκριμένα ο Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στην «Rheinische Post», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο Σουλτς σε συνέντευξή του στην «Hannoversche Allgemeine Zeitung» επισημαίνει ότι ο Τσίπρας με τη λίστα μεταρρυθμίσεων  και την επίσκεψή του στο Βερολίνο είχε αρχίσει να ανακτά εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, ενώ τονίζει ότι θα ήταν «απαράδεκτο» εάν τώρα υπολογίζει ότι ως αντάλλαγμα για ρωσική βοήθεια «θα θέσει σε κίνδυνο την κοινή θέση της ΕΕ σε ό,τι αφορά την Ρωσία».

Κριτική στην επίσκεψη του 'Ελληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα άσκησε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Γκούντερ Κρίχμπαουμ, ο οποίος σε συνέντευξή του στην«Hannoversche Allgemeine Zeitung» δηλώνει ότι αν η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι θα μπορούσε να βρει την «σωτηρία της ψυχής» της στη Μόσχα, τότε υπολογίζει σε «λάθος άλογο».

Ωστόσο, η επικεφαλής της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκάμπι Τσίμερ τονίζει από την πλευρά της ότι «το θέμα δεν είναι να στραφούν η ΕΕ και η Ρωσία η μία εναντίον της άλλης» ενώ προσθέτει πως η Αθήνα επιδιώκει κυρίως να χαλαρώσει η Ρωσία τον αποκλεισμό των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από την Δύση. «Η Ελλάδα έχει τεράστιο συμφέρον από την δυνατότητα εξαγωγής αγροτικών προϊόντων. Αυτές είναι φυσιολογικές διαπραγματεύσεις», τονίζει.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια