«Δεν μπορείς να ''τιμωρείς'' με την ίδια ποινή ένα δημοσιογράφο που διαφημίζει οδοντόκρεμες κι έναν που επιτίθεται στοχοποιώντας ανθρώπους»

«Δεν μπορείς να ''τιμωρείς'' με την ίδια ποινή ένα δημοσιογράφο που διαφημίζει οδοντόκρεμες κι έναν που επιτίθεται στοχοποιώντας ανθρώπους» Facebook Twitter
5

Μετά την απόφαση για διαγραφή 2 ετών απ' την ΕΣΗΕΑ, ο Δήμος Βερύκιος είχε ασκήσει έφεση και, τελικά, η ποινή άλλαξε. 

Ακολουθεί η σαρκαστική ανακοίνωση δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που μόλις ήρθε στα χέρια μας:

"Eπίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας" είναι τελικά η απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, για τον δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο, σχετικά με τις ομοφοβικές επιθέσεις του κατά του συγγραφέα Κορτώ.

Αν και σε πρώτο βαθμό η απόφαση έκανε λόγο για προσωρινή διαγραφή δύο ετών, προφανώς επικράτησαν ωριμότερες και σοφότερες σκέψεις. Ως μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, και ουχί του Πειθαρχικού, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την τελευταία απόφαση καθώς δεν μπορείς να «τιμωρείς» με την ίδια ποινή ένα δημοσιογράφο που διαφημίζει οδοντόκρεμες και έναν άλλον που προχωρά σε ομοφοβικές επιθέσεις στοχοποιώντας ανθρώπους για τις προσωπικές τους επιλογές.

Την ώρα πάντως που ολόκληρη η κοινωνία συνειδητοποιεί, έστω και αργά, τις επιπτώσεις της λεκτικής βίας σε συμπολίτες μας, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενωσης μας τιμωρεί παραδειγματικά δημοσιογράφους όλων των μέσων οι οποίοι θα αναγκαστούν να ψάχνουν πινέζες για να κολλούν τη σχετική απόφαση στα Μέσα τους.

Ειμαστε βέβαιοι πως το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου καθώς και το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας δηλώνει την ευαρέσκεια του για την απόφασή αυτή που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και δείχνει το δρόμο που τα σοφά μέλη του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ επιθυμούν να κινείται η δημοσιογραφία στη χώρα μας.

Τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Μαριλένα Κατσίμη Δημήτρης Κοτταριδης

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις για το «Unconditional», το νέο ισραηλινό θρίλερ του Apple TV+

TV & Media / Αντιδράσεις για το «Unconditional», το νέο ισραηλινό θρίλερ του Apple TV+

Η νέα σειρά του Apple TV+ κάνει πρεμιέρα στις 8 Μαΐου, όμως η καμπάνια της έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, με επικριτές να κατηγορούν την πλατφόρμα ότι εξωραΐζει την εικόνα του Ισραήλ μέσα στη συγκυρία του πολέμου στη Γάζα.
THE LIFO TEAM
Η Σαρλίζ Θερόν μιλά ανοιχτά για τη νύχτα που η μητέρα της πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα της

TV & Media / Η Σαρλίζ Θερόν μιλά ανοιχτά για τη νύχτα που η μητέρα της πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα της

«Αυτά συμβαίνουν σε πολλά σπίτια. Οι γυναίκες υφίστανται μια πολύ, πολύ άδικη μεταχείριση. Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Και δεν νομίζω ότι κανείς πήρε στα σοβαρά τη μητέρα μου», είπε, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός
THE LIFO TEAM
Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Διεθνή / Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Η φετινή λίστα του TIME με τα 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα βάζει μαζί ηγέτες, σταρ, creators και πρόσωπα της τεχνητής νοημοσύνης. Και δείχνει ότι η επιρροή σήμερα δεν ανήκει σε έναν μόνο κόσμο, αλλά εκεί όπου συναντιούνται η εξουσία, η εικόνα και η δημόσια προσοχή.
THE LIFO TEAM