O Τσίπρας προειδοποιεί την Merkel για "αδυναμία" αποπληρωμής του χρέους

O Τσίπρας προειδοποιεί την Merkel για "αδυναμία" αποπληρωμής του χρέους Facebook Twitter
17
O Τσίπρας προειδοποιεί την Merkel για "αδυναμία" αποπληρωμής του χρέους Facebook Twitter

Μια επιστολή που μέχρι σήμερα δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτει η εφημερίδα Financial Times στο αυριανό της πρωτοσέλιδο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πεντασέλιδη προειδοποιητική επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς την καγκελάριο της Γερμανίας αναφέρει πως η Αθήνα αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις δανειακές της υποχρεώσεις αν δε λάβει βοήθεια από την Ε.Ε.

Η επιστολή με ημερομηνία αποστολής την 15η Μαρτίου, έρχεται στη δημοσιότητα λίγο πριν η Μέρκελ συναντηθεί με τον Τσίπρα στο Βερολίνο και όπως αναφέρεται ο Έλληνας πρωθυπουργός προειδοποιεί ότι η κυβέρνησή του θα αναγκαστεί να επιλέξει μεταξύ της εξόφλησης δανείων, που οφείλονται κατά κύριο λόγο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ή στην συνέχεια των κοινωνικών δαπανών.

 

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να κατηγορεί κυρίως την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναφέροντας πως δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές θα έπρεπε να είναι σαφές ότι οι ειδικοί περιορισμοί της ΕΚΤ σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις εκταμίευσης και την άρνησή της να παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια πριν από την υιοθέτηση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, θα καθιστούσαν αδύνατο για οποιαδήποτε κυβέρνηση να εξυπηρετήσει το χρέος της.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει επίσης πως η εξόφληση των χρεών θα οδηγήσει σε απότομη επιδείνωση της ήδη βεβαρημένης οικονομίας της ελληνικής κοινωνίας, υπογραμμίζοντας πως αυτό είναι μια προοπτική που δεν θα ανεχθεί.

 

"Με την παρούσα επιστολή, σας καλώ να μην επιτρέψετε στο μικρό ζήτημα των ταμειακών ροών, καθώς και στη «θεσμική αδράνεια »,να μετατραπούν σε ένα μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα και για την Ευρώπη», γράφει ο πρωθυπουργός.

 

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM
Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
LIFO NEWSROOM