Καμίνης: «Εμείς θα εφαρμόζουμε το νόμο για την ιθαγένεια»

Καμίνης: «Εμείς θα εφαρμόζουμε το νόμο για την ιθαγένεια» Facebook Twitter
7

Την απόφαση του Γιώργου Καμίνη να εξακολουθήσει ο Δήμος Αθηναίων να εφαρμόζει κανονικά τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου περί παροχής ιθαγένειας, γνωστοποιεί με ανακοίνωση του ο δήμος. «Τυχόν δικαστική απόφαση που χαρακτηρίζει τις εν λόγω διατάξεις ως αντισυνταγματικές δεν παράγει έννομα αποτελέσματα, παρά μόνον αφού δημοσιευτεί» αναφέρεται στην ανακοίνωση…Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας, είναι ο σεβασμός στις αποφάσεις των δικαστηρίων, αφού όμως αυτές δημοσιευτούν κανονικά».

Αφορμή για την ανακοίνωση ήταν η εγκύκλιος του υφ. Εσωτερικών που έδινε εντολή να «παγώσουν» οι διαδικασίες για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας, μια εγκύκλιος που εκδόθηκε με εντολή Σαμαρά και προκάλεσε τριβές και στην τρικομματική κυβέρνηση.

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM