Βαρουφάκης στο CNN: Οι πολίτες στην Ελλάδα είναι ενθουσιασμένοι

Βαρουφάκης στο CNN: Οι πολίτες στην Ελλάδα είναι ενθουσιασμένοι Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
17

Συνέντευξη στο CNN και στην Κριστιάν Αμανπούρ έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης δηλώνοντας ότι η Ελλάδα θα παραδώσει στους «θεσμούς», «ευσύνοπτη και περιεκτική λίστα» που ο ίδιος θεωρεί ότι θα εγκριθεί. Όπως είπε σύμφωνα με τον Σκάι, έτσι δίνεται χώρος και χρόνος στην Ελλάδα για να περάσει στην επόμενη φάση που αφορά στην επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Σε ερώτηση για τα προβλήματα που προκαλεί στους ψηφοφόρους και στην εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ η επέκταση του προγράμματος που δέχτηκε τελικά η κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών απαντά ότι  «το εκλογικό σώμα στην Ελλάδα είναι ενθουσιασμένο με την ανάκτηση της αξιοπρέπειας και την αίσθηση της ισοτιμίας που νιώθουν στην Ευρώπη».

Ο κ. Βαρουφάκης εκτιμά επίσης μιλώντας στο CNN ότι οι διαπραγματεύσεις στην επόμενη φάση και μετά το πρόγραμμα-γέφυρα θα ευοδωθούν.

17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ