Παππάς: Όχι μονομερείς ενέργειες για το χρέος, εκτός αν αναγκαστούμε

Παππάς: Όχι μονομερείς ενέργειες για το χρέος, εκτός αν αναγκαστούμε Facebook Twitter
2

«Δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες για το χρέος, εκτός αν αναγκαστούμε», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σημειώνοντας ότι όταν υπάρχει κενό 4 ή 5 δισεκ. στα έσοδα είτε υπάρχει τρόικα είχε όχι, κάτι πρέπει να κάνεις. Επισήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση «πήγε στις εκλογές με ένα ασφυκτικό πλαίσιο διαμορφωμένο σε σχέση με το deadline της 28ης Φεβρουαρίου».

Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις συμφωνημένες υποχρεώσεις, ωστόσο δεν απέχει, όπως είπε, από τη θέση ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. «Το χρέος είναι απολύτως στο τραπέζι», ανέφερε.

Μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση καταρτίζει αυτή τη στιγμή λίστα με μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν πολύ πιο αποτελεσματικό το δημόσιο και ως προς την οργάνωσή του και ως προς την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αποτελεσματικότητά του.

Για το κλίμα στο Γιούρογκρουπ είπε ότι «η επιμονή των εταίρων μας σε αυτή τη στρατηγική (σ.σ. του ασφυκτικού πλαισίου ως τις 28 Φεβρουαρίου για να ανακγαστεί η κυβέρνηση να υπογράψει παράταση του προγράμματος) ήταν και ο λόγος που δεν είχαμε κάποιο αποτέλεσμα στα δύο πρώτα Eurogroup. Οι εταίροι είχαν μάλλον πειστεί από τον κ. Σόιμπλε ότι o μοναδικός δρόμος ήταν η ολοκλήρωση του προηγούμενου προγράμματος».

«κάποια κλιμάκια είχαν στόχο να φτάσουν την Ελλάδα σε κατάσταση ασφυξίας και τη νέα κυβέρνηση να αναγκαστεί να υπογράψει μία συμφωνία που δεν θα είχε τίποτε άλλο από την ολοκλήρωση του προηγούμενου προγράμματος»,είπε χαρακτηριστικά.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM