Οι εννιά υπουργοί που ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο

Οι εννιά υπουργοί που ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο Facebook Twitter
7

Σε εξέλιξη είναι η ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης στο προεδρικό Μέγαρο η οποία όμως ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση.

Οι πέντε των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, Τέρενς Κουίκ, Μαρία Κόλλια, Ελενα Κουντουρά, Παναγιώτης Σγουρίδης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο καθηγητής Δημήτρης Μάρδας και ο Γιάννης Πανούσης και ο Παναγιώτης Νικολούδης ήταν οι πρώτοι που ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο.

Ακολουθεί ο πολιτικός όρκος των υπολοίπων μελών της νέας κυβέρνησης.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Όχι μόνο αυτό. Δε χρειαζεται καμια επίκληση καμιάς θρησκειας από δημόσιους λειτουργους. Αυτοι αντιπροσωπεύουν ΟΛΟΥΣ τους πολίτες. Ο θρησκευτικός όρκος αφήνει καποιους πολίτες απ έξω... Δε μας ενδιαφερει η θρησκεια του καθενός. Ο δημόσιος όρκος του αφορα τη δημόσια δουλειά του και τίποτα άλλο.
Όσοι διαφωνούν με το χωρισμό εκκλησιας κρατους φαντάζομαι ότι είναι απιστευτα κουλ και φιλελευθεροι, πολύ περισσότερο απ όλα τα κρατη του κόσμου που εχουν κάνει το διαχωρισμό στον δημόσιο βίο. Ή φοβούνται μην τους μαλώσει ο θεούλης. Ένα απ τα δύο.... Γι αυτό και η αρνητικοι πόντοι. Δε θα βγούμε ποτέ απ την κρίση...
Όταν κάποιοι θέλουν να μην ορκισθούν, θεωρείται ''ρατσισμός'' και σκοταδισμός το να τους κράξουν κάποιοι ''θρησκόληπτοι'', οπότε καλό θα ήταν να μη φθάσουμε στο άλλο άκρο να ''ποινικοποιηθεί'' ο θρησκευτικός όρκος εάν κάποιοι τον επιθυμούν. Ο σεβασμός θρησκευόμενων και άθεων πρέπει να είναι αμφίπλευρος...
Αμφίπλευρος σωστά. Μόνο που προς το παρόν γέρνει απίστευτα προς τη θρησκόληπτη πλευρά, που μάλιστα ανακατεύεται άσχημα σε πάρα πολλά θέματα πολιτικής. Μη φοβάστε, η Ελλαδα απέχει έτη φωτός από " ποινικοποίηση" της θρησκείας. Το αντίθετο συμβαίνει. Σεβασμός αθρησκων και θρήσκων πρέπει να υπάρχει, ως προσωπικό θέμα όμως. Όχι σε δημόσιες λειτουργίες και φορείς του κρατους μας. Απλά ζείτε στην Ελλαδα, το πιο καθυστερημένο κρατος στην Ευρώπη και σας φαινεται αδιανόητος ο δημόσιος βίος χωρις θρησκευτικά στοιχεία. Δεν είναι τυχαίο που μόνο στο δικό μας κρατος ορκιζονται σε παπαδες... Κάτι λέει αυτό..