«Νιώθω το σώμα μου να φλέγεται»

«Νιώθω το σώμα μου να φλέγεται» Facebook Twitter
5

Ύστερα από μία καθυστέρηση εννέα μηνών, εξαιτίας μίας βασανιστικής εκτέλεσης θανατοποινίτη που οδήγησε σε προσωρινή αναβολή όλων των εκτελέσεων στην Οκλαχόμα, ο Τσαρλς Γουόρνερ πέθανε την Πέμπτη από θανατηφόρα ένεση. Τα τελευταία του λόγια, όπως τα μετέφερε δημοσιογράφος του Associated Press, ήταν «Νιώθω το σώμα μου να φλέγεται».

Τον περασμένο Απρίλιο, εκτελέστηκε ο Κλέιτον Λόκετ, αλλά ο θάνατός του ήταν εξαιρετικά επώδυνος καθώς χρειάστηκαν 43 ολόκληρα λεπτά για να αφήσει την τελευταία του πνοή, από τη στιγμή που έγινε η ένεση. Η υπόθεση προκάλεσε τότε έντονη κατακραυγή και οι αρχές αναγκάστηκαν να σταματήσουν προσωρινά τις εκτελέσεις.

Αξιωματούχοι στην Οκλαχόμα δήλωσαν όμως τις προηγούμενες ημέρες πως είναι πλέον βέβαιοι πως ο συνδυασμός νέου εξοπλισμού, καλύτερης εκπαίδευσης και ενός τροποποιημένου θανατηφόρου κοκτέιλ, θα διασφαλίσουν την ομαλή εκτέλεση του Γουόρνερ. Ο 47χρονος είχε καταδικαστεί το 1997 για σεξουαλική κακοποίηση και δολοφονία ενός κοριτσιού ηλικίας 11 μηνών.

«Νιώθω το σώμα μου να φλέγεται» Facebook Twitter
O Τσαρλς Γουόρνερ (δεξιά) και ο Κλέιτον Λόκετ.
 

Όπως επισημαίνει η Independent, πολλοί αναμένεται να εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο ήταν ομαλή η διαδικασία. Δημοσιογράφος του Associated Press, που παρευρέθηκε στην εκτέλεση, ανέφερε ότι ο Γουόρνερ είπε πριν ξεκινήσει η διαδικασία πως «Πριν κάνω την τελευταία μου δήλωση, να σας πω ότι με τρύπησαν πέντε φορές. Πονάει. Είναι σαν οξύ [...] Δεν είμαι τέρας. Δεν έκανα όσα μου προσάπτουν».

Μόλις έγινε η ένεση, ο Γουόρνερ είπε «Νιώθω το σώμα μου να φλέγεται». Ωστόσο, ο δημοσιογράφος σημείωσε πως ο κρατούμενος δεν έδειχνε εμφανή σημάδια δυσφορίας. Σύμφωνα με την Independent ωστόσο, άλλοι μάρτυρες δήλωσαν  πως είδαν μία μικρή σύσπαση στον λαιμό του τρία λεπτά μετά την ένεση και οι συσπάσεις διήρκεσαν περίπου εφτά λεπτά, έως ότου σταμάτησε να αναπνέει.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Αισχρο και ηθικα απαραδεκτο στην εποχη μας να επιτρεπεται να αφαιρεις τη ζωη καποιου αλλου ανθρωπου. Οσο υπαρχει ακομα η θανατικη ποινη, τοσο η ανθρωποτητα θα ζει στο μεσαιωνα. Καποτε θα γελανε που στον 21ο αιωνα επιτρεποταν ακομα κατι τετοιο.
Διάβασες τί έκανε; Τώρα βάλε το παιδί σου στη θέση του μωρού και ξαναγραψε. Ποιά τιμωρία είναι αρκετή γι' αυτόν; Στο μόνο που συμφωνώ είναι ότι είναι απαράδεκτο να υποφέρουν, με τόσα μέσα και τεχνολογία. Ανώδυνα και τέρμα
Το μόνο που συμφωνώ είναι ότι σήμερα, με τόσα μέσα και τεχνολογία, ακόμη υποφέρω να διαβάζω αυτή τη μεσαιωνική επιχειρηματολογία για την υπεράσπιση της θανατικής ποινής (πατέρας 5χρονου αγοριού).
Μήπως πρέπει να κάνουν κάτι οι Αμερικάνοι για αυτό; Πιο βάρβαρη ποινή δεν υπάρχει. Μια διαβάζω για τον αποκεφαλισμό της γυναίκας στην Σ. αραβία (χωρίς παυσίπονα και με τον δήμιο να την χτυπάει τρεις φορές με την χατζάρα του) και μια διαβάζω για τον θαναποινίτη στην Αμερική που λέει οτι επι 45 λεπτα υπέφερε φρικτούς πόνους, κι αναρωτιέμαι που πάμε.
Η Δύση δεν έχει ξεφορτωθεί όλες τις σκοτεινές πλευρές της. Οι ΗΠΑ ας μην ξεχνάμε ότι είναι πιθανόν η μόνη δυτική χώρα με ενεργό χριστιανικό φονταμενταλισμό.Για τους τζιχαντιστές, ουδέν σχόλιο.