Αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ανθρωπότητα και την παγκόσμια ανάπτυξη

Αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ανθρωπότητα και την παγκόσμια ανάπτυξη Facebook Twitter
6

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Βρετανού Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, έδειξε ότι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια ανάπτυξη είναι τα βακτήρια τα οποία έχουν αναπτύξει μεγάλη αντοχή στα αντιβιοτικά και θα απαιτήσουν νέες θεραπείες, οι οποίες θα κοστίσουν 100 τρισεκατομμύρια δολάρια ως το 2050.

Τα 15 τρισεκατομμύρια εξ αυτών θα πρέπει να τα δώσει η Ευρώπη, σύμφωνα με τον Jim O'Neill, πρώην επικεφαλής οικονομολόγο της Goldman Sachs. Στην πραγματικότητα, η μελέτη επικεντρώνεται στο κόστος του θανάτου, αφού τα βακτήρια αναμένεται να προκαλέσουν 10 εκατομμύρια θανάτους το χρόνο, περισσότερους δηλαδή από όσους προκαλεί ο καρκίνος.

Σύμφωνα με την έκθεση, αν δεν αναληφθεί αποφασιστική δράση, οι δαπάνες για τα βακτήρια θα μειώσουν το παγκόσμιο ΑΕΠ κατά 2 έως 3,5% ως το 2050, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Η έκθεση προβλέπει ότι καμία χώρα δεν θα μείνει απρόσβλητη από τον κίνδυνο, όμως οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο θα είναι η Αφρική, οι χώρες του BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα) και επίσης το Μεξικό, η Ινδονησία, η Νιγηρία και η Τουρκία.

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, είναι μια απειλή χειρότερη από την αλλαγή του κλίματος, λέει ο οικονομολόγος. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η φαρμακευτική βιομηχανία επενδύει ελάχιστα σε αντιβιοτικά για πολλές δεκαετίες, λόγω της χαμηλής απόδοσης των επενδύσεων για αυτές τις θεραπείες σε σύγκριση με εκείνες για τις χρόνιες ασθένειες.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Άλλη μια απόδειξη ότι αυτοί που έχουν τα μέσα δε λογαριάζουν τίποτα και καμία ζωή μπροστά στο χρήμα.Τι θα πει θα κοστίσει τόσα τρισ.δολάρια?Δηλαδή για να βρεθούν νέες θεραπείες θα πρέπει να πεινάσουμε?Γενικά για την ανθρωπότητα μιλάω.Αντί να προσφέρονται δωρεάν τα υλικά και τα μέσα για τέτοιες έρευνες που θα σώσουν εκατομμύρια ζωές κάθονται και υπολογίζουν το κόστος σε λεφτά.Ο κόσμος που ζούμε είναι ένα σίχαμα.
Οχι δε θα πεινασουμε. Αν σ αρεσει το δωρεαν μπορεις να πας να δηλωσεις εθελοντης εργατης σε μια φαρμακευτικη!!!Ενημερωτικα μονο για παραχθει ενα σχετικα απλο φαρμακο χρειαζεται να ερευνηθουν χιλιαδες δραστικες ουσιες να απορριφθουν οσες εχουν παρενεργειες σε ανθρωπους να γινουν διπλες τυφλες μελετες κλπ κλπ πραγμα που παιρνει καμια δεκαρια περιπου χρονια. Βαλε επισης και οτι μεσα σε ολα αυτα μια εταιρεια εχει καμια δεκαρια χρονια για να κανει αποσβεση τα λεφτα της γιατι μετα ληγει η πατεντα μονωπωλιου και μπορουν και αλλες εταιριες να αντιγραψουν και να πουλανε το ιδιο προιον. Οποτε ξεκινα κανε οικονομια απο τωρα !!!
Η πλέον πρόσφατη εκτίμηση από το Tufts Center of Drug Development είναι ότι η ανάπτυξη ενός φαρμάκου κοστίζει 2.6 δισεκατομμύρια δολάρια. Προσοχή, ΔΙΣεκατομμύρια.
καλημέρα :)cyanide προφανώς επεσες πάνω στους καπιταλιστές :)Αν δεν τα βγάζουν πέρα οι κακομοίρηδες οι φαρμακοβιομήχανοι, μπορούμε να κάνουμε έναν έρανο και να συνδράμουμε στην τραγωδία της αλυσίδας παραγωγής και εμπορίας φαρμάκων. Ενας κλάδος που φυτοζωεί. χιλια τριακόσια τετράκις τρισεκατομμύρια δις. καλό παράδεισο