Αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ανθρωπότητα και την παγκόσμια ανάπτυξη

Αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ανθρωπότητα και την παγκόσμια ανάπτυξη Facebook Twitter
6

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Βρετανού Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, έδειξε ότι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια ανάπτυξη είναι τα βακτήρια τα οποία έχουν αναπτύξει μεγάλη αντοχή στα αντιβιοτικά και θα απαιτήσουν νέες θεραπείες, οι οποίες θα κοστίσουν 100 τρισεκατομμύρια δολάρια ως το 2050.

Τα 15 τρισεκατομμύρια εξ αυτών θα πρέπει να τα δώσει η Ευρώπη, σύμφωνα με τον Jim O'Neill, πρώην επικεφαλής οικονομολόγο της Goldman Sachs. Στην πραγματικότητα, η μελέτη επικεντρώνεται στο κόστος του θανάτου, αφού τα βακτήρια αναμένεται να προκαλέσουν 10 εκατομμύρια θανάτους το χρόνο, περισσότερους δηλαδή από όσους προκαλεί ο καρκίνος.

Σύμφωνα με την έκθεση, αν δεν αναληφθεί αποφασιστική δράση, οι δαπάνες για τα βακτήρια θα μειώσουν το παγκόσμιο ΑΕΠ κατά 2 έως 3,5% ως το 2050, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Η έκθεση προβλέπει ότι καμία χώρα δεν θα μείνει απρόσβλητη από τον κίνδυνο, όμως οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο θα είναι η Αφρική, οι χώρες του BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα) και επίσης το Μεξικό, η Ινδονησία, η Νιγηρία και η Τουρκία.

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, είναι μια απειλή χειρότερη από την αλλαγή του κλίματος, λέει ο οικονομολόγος. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η φαρμακευτική βιομηχανία επενδύει ελάχιστα σε αντιβιοτικά για πολλές δεκαετίες, λόγω της χαμηλής απόδοσης των επενδύσεων για αυτές τις θεραπείες σε σύγκριση με εκείνες για τις χρόνιες ασθένειες.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα έκκληση από τον πάπα Λέοντα στο Ισραήλ να επιτρέψει τη βοήθεια στη Γάζα

Διεθνή / Νέα έκκληση από τον πάπα Λέοντα στο Ισραήλ να επιτρέψει τη βοήθεια στη Γάζα

«Ανανεώνω την ένθερμη έκκλησή μου να επιτραπεί η είσοδος δίκαιης ανθρωπιστικής βοήθειας και να τερματιστούν οι εχθροπραξίες, το καταστροφικό τίμημα των οποίων πληρώνουν τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς»
LIFO NEWSROOM
Γάζα:  Η ΕΕ να επανεξετάσει συμφωνίες με το Ισραήλ, ζητούν 17 κράτη μέλη - Διαφωνούν Ελλάδα και Κύπρος

Διεθνή / Γάζα:  Η ΕΕ να επανεξετάσει συμφωνίες με το Ισραήλ, ζητούν 17 κράτη μέλη - Διαφωνούν Ελλάδα και Κύπρος

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ θα ξεκινήσει επανεξέταση της συμφωνίας για να διαπιστωθεί εάν το Ισραήλ έχει παραβιάσει τις δεσμεύσεις του στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Reuters: Η Ουκρανία παρουσιάζει στην ΕΕ αυστηρότερο σχέδιο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εν μέσω αμερικανικών «δισταγμών»

Διεθνή / Reuters: Η Ουκρανία παρουσιάζει στην ΕΕ αυστηρότερο σχέδιο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εν μέσω αμερικανικών «δισταγμών»

Το έγγραφο των 40 σελίδων περιλαμβάνει σειρά συστάσεων, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται η έκδοση νομοθεσίας που θα επιταχύνει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από άτομα που έχουν υποστεί κυρώσεις από την ΕΕ, με στόχο την αποστολή αυτών των πόρων στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Άλλη μια απόδειξη ότι αυτοί που έχουν τα μέσα δε λογαριάζουν τίποτα και καμία ζωή μπροστά στο χρήμα.Τι θα πει θα κοστίσει τόσα τρισ.δολάρια?Δηλαδή για να βρεθούν νέες θεραπείες θα πρέπει να πεινάσουμε?Γενικά για την ανθρωπότητα μιλάω.Αντί να προσφέρονται δωρεάν τα υλικά και τα μέσα για τέτοιες έρευνες που θα σώσουν εκατομμύρια ζωές κάθονται και υπολογίζουν το κόστος σε λεφτά.Ο κόσμος που ζούμε είναι ένα σίχαμα.
Οχι δε θα πεινασουμε. Αν σ αρεσει το δωρεαν μπορεις να πας να δηλωσεις εθελοντης εργατης σε μια φαρμακευτικη!!!Ενημερωτικα μονο για παραχθει ενα σχετικα απλο φαρμακο χρειαζεται να ερευνηθουν χιλιαδες δραστικες ουσιες να απορριφθουν οσες εχουν παρενεργειες σε ανθρωπους να γινουν διπλες τυφλες μελετες κλπ κλπ πραγμα που παιρνει καμια δεκαρια περιπου χρονια. Βαλε επισης και οτι μεσα σε ολα αυτα μια εταιρεια εχει καμια δεκαρια χρονια για να κανει αποσβεση τα λεφτα της γιατι μετα ληγει η πατεντα μονωπωλιου και μπορουν και αλλες εταιριες να αντιγραψουν και να πουλανε το ιδιο προιον. Οποτε ξεκινα κανε οικονομια απο τωρα !!!
Η πλέον πρόσφατη εκτίμηση από το Tufts Center of Drug Development είναι ότι η ανάπτυξη ενός φαρμάκου κοστίζει 2.6 δισεκατομμύρια δολάρια. Προσοχή, ΔΙΣεκατομμύρια.
καλημέρα :)cyanide προφανώς επεσες πάνω στους καπιταλιστές :)Αν δεν τα βγάζουν πέρα οι κακομοίρηδες οι φαρμακοβιομήχανοι, μπορούμε να κάνουμε έναν έρανο και να συνδράμουμε στην τραγωδία της αλυσίδας παραγωγής και εμπορίας φαρμάκων. Ενας κλάδος που φυτοζωεί. χιλια τριακόσια τετράκις τρισεκατομμύρια δις. καλό παράδεισο