«Κάποιοι τηλεαστέρες ενοχλήθηκαν από τον ύμνο…»

«Κάποιοι τηλεαστέρες ενοχλήθηκαν από τον ύμνο…» Facebook Twitter
16

 

Απάντηση στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το άκουσμα του ύμνου του ΕΛΑΣ στη χθεσινή παρέλαση στο Χαλάνδρι έδωσε σήμερα ο δήμαρχος Χαλανδρίου σε συνέντευξη του στον Σκάι.

 Ο κ. Ρούσος τόνισε πως ο ύμνος του ΕΑΜ δεν ήταν παρά η «26η ή 27η μελωδία» που παίχτηκε κατά την παρέλαση σε σύνολο 27 ακουσμάτων και σημείωσε:

"Κάποιοι θεωρούν πως πρέπει να μας γυρίσουν σε εποχές πριν [την αναγνώριση της εθνικής αντίστασης] το 1982 [...] Θέλουν να μας γυρίσουν σε χουντικές και προ-χουντικές εποχές".

Όπως είπε μάλιστα στην πρώτη επέτειο του «όχι», το 1944, στις εκδηλώσεις έλαβαν και τμήματα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που παρέλασαν υπό τους ήχους αυτών των εμβατηρίων.

"Αν κάποιοι τηλεαστέρες ενοχλήθηκαν, εγώ στο Χαλάνδρι δεν είδα καμία αντίδραση", είπε επίσης ο κ. Ρούσος.

Aπό την πλευρά του ο κ. Κωστής Χατζηδάκης που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή διερωτήθηκε τι θα γινόταν αν αντί για το ΕΑΜ, τιμόνταν στην παρέλαση ο ΕΔΕΣ του Ζέρβα.

Υπενθυμίζεται ότι στο άκουσμα του ύμνου αντέδρασαν έντονα οι Γεωργιάδης και Πλεύρης.

Σε άλλη εκπομπή, στο Έψιλον η κόντρα μεταξύ Ρούσου και Πλεύρη έφτασε μέχρι τους βαρείς χαρακτηρισμούς με τον δήμαρχο Χαλανδρίου να μιλάει για "νενέκους" και τον Πλεύρη να κάνει λόγο για "απολειφάδι των μπολσεβίκων".

16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM