"Ειρηνευτική επιχείρηση" η τουρκική εισβολή το 1974 στην Κύπρο για τον Ερντογάν

"Ειρηνευτική επιχείρηση" η τουρκική εισβολή το 1974 στην Κύπρο για τον Ερντογάν Facebook Twitter
3

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου με αφορμή την επέτειο της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, την οποία χαρακτήρισε ως "ειρηνευτική αποστολή" και η οποία "έδωσε τέλος στις πιέσεις, την τρομοκρατία και τις απάνθρωπες επιχειρήσεις αφομοίωσης κατά των Τ/κ, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από το κράτος το οποίο ήταν συνιδρυτές και συνέταιροι".

Για τον Ταγίπ Ερντογάν, η "ειρηνευτική επιχείρηση διασφάλισε ώστε ο Τ/κ λαός να προσβλέπει στο μέλλον με ελπίδα και ασφάλεια". "Η ειρηνευτική επιχείρηση έθεσε τον θεμέλιο λίθο για την ειρήνη και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο".

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Άγκυρα επιθυμεί μια μόνιμη λύση στην Κύπρο η οποία θα βασίζεται στην πολιτική ισότητα των δύο λαών και η οποία θα συμφωνηθεί αμοιβαία, προσθέτοντας ότι μαζί με τους Τ/κ διατηρούν τη θέση ότι θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά στο Κυπριακό. "Προσδοκούμε η διαδικασία των διαπραγματεύσεων που ξεκίνησε στις 11 Φεβρουαρίου υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών να καταλήξει το συντομότερο έπειτα από ένα δημοψήφισμα σε μια δίκαιη και μόνιμη λύση", ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

"Στην περίπτωση που και η Ε/κ πλευρά υιοθετήσει την ίδια αντίληψη με εσάς σε αυτό το ζήτημα είναι δυνατόν να υπάρξει μια περιεκτική λύση στο κυπριακό ζήτημα το οποίο χρονολογείται εδώ και μισό αιώνα", υποστήριξε στην επιστολή του.

Ο Ερντογάν δεν μετέβη στα κατεχόμενα για τους εορτασμούς, όμως το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος Γκιουλ και ο αντιπρόεδρος Μπεσίρ Αταλάι. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και ορισμένοι βουλευτές από το Πακιστάν και το Αζερμπαϊτζάν, όπως επίσης ο κυβερνήτης της αυτόνομης επαρχίας της Γκαγκαουζίας στη Μολδαβία που έφθασαν μέσω Τουρκίας.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρήξη Μέρντοχ–Τραμπ: Η μήνυση για τον Έπσταϊν διαλύει έναν δεκαετή δεσμό της αμερικανικής Δεξιάς

Διεθνή / Ρήξη Μέρντοχ–Τραμπ: Η μήνυση για τον Έπσταϊν διαλύει έναν δεκαετή δεσμό της αμερικανικής Δεξιάς

Ο Ντόναλντ Τραμπ στρέφεται νομικά κατά του Ρούπερτ Μέρντοχ και της Wall Street Journal, καταγγέλλοντας δημοσίευμα για επιστολή του στον Τζέφρι Έπσταϊν — «Ο Μέρντοχ εξετάζει αν ο Τραμπ χάνει το ακροατήριό του», λένε πρώην συνεργάτες του μεγιστάνα
LIFO NEWSROOM
Μια 23χρονη φοιτήτρια κινητοποιεί τη Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές κατά του «νόμου Duplomb» για τη γεωργία

Διεθνή / Μια 23χρονη φοιτήτρια κινητοποιεί τη Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές κατά του «νόμου Duplomb» για τη γεωργία

Με τη συγκέντρωση περισσότερων από 500.000 υπογραφών, ο νόμος ενεργοποιεί τη διαδικασία για κοινοβουλευτική συζήτηση, υπό την προϋπόθεση να το ζητήσουν οι επικεφαλής κοινοβουλευτικών ομάδων ή επιτροπών
LIFO NEWSROOM
Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Διεθνή / Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Τα έσοδα από τις «έξυπνες» βόμβες GBU-39, τις οποίες χρησιμοποιεί το Ισραήλ, ρέουν μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου – Παρά την αναστολή εξαγωγών όπλων από το Λονδίνο, ο όμιλος συνεχίζει τις αποστολές από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια