Σκωτσέζος Δήμαρχος παραιτείται μετά την απαγόρευση εισόδου του στις παμπ της πόλης του

Σκωτσέζος Δήμαρχος παραιτείται μετά την απαγόρευση εισόδου του στις παμπ της πόλης του Facebook Twitter
Ο (πρώην) Δήμαρχος της πόλης
3

 

Σκωτσέζος Δήμαρχος παραιτείται μετά την απαγόρευση εισόδου του στις παμπ της πόλης του Facebook Twitter
Ο πρώην Δήμαρχος και η παμπ στην οποία έγινε το επεισόδιο

 

Αυτός είναι ο Wayne Ronayne, ο μέχρι χτες Δήμαρχος του Gosport, της Μεγάλης Βρετανίας. Χτες παραιτήθηκε μετά από την απαγόρευση εισόδου του (και της συζύγου του) και απ' τις 36 παμπ της πόλης. Ο Ronayne υπήρξε Δήμαρχος μόλις για 40 ημέρες. 

 

Την 4η Ιουνίου, ο Δήμαρχος και η σύζυγός του Paula Carter βγήκαν για να γιορτάσουν την πρώτη μέρα του στο αξίωμα. Μέθυσαν τόσο πολύ που επενέβη η αστυνομία, και δύο μπαρ του Gosport τους αρνήθηκαν την είσοδο. 

 

Ο Stephen Brown, υπεύθυνος του Nelsons, είπε για το περιστατικό: "Η κυρία Carter μου είπε <<ξέρεις ποια είμαι εγώ;>>. Της είπα <<Όχι δεν ξέρω>> κι αυτή μου είπε <<Είμαι η Δημαρχίνα του Gosport και μπορώ να σας κλείσω στο πι και φι.>>. Της εξήγησα ευγενικά ότι παρ' όλα αυτά δεν μπορούσε να μπει -ήταν εμφανώς μεθυσμένη- και έγινε πιο αγενής και χρειάστηκε να την μαζέψουν."

 

Σκωτσέζος Δήμαρχος παραιτείται μετά την απαγόρευση εισόδου του στις παμπ της πόλης του Facebook Twitter
Η μαρίνα της πόλης
 

 

Μετά απ' αυτό τα μπαρ -και η άτυπη οργάνωση που τα εκπροσωπεί- τιμώρησαν με έξι μήνες απαγόρευση εισόδου τον Δήμαρχο και με ένα χρόνο τη γυναίκα του. 

 

Ενάμιση μήνα μετά, και βλέποντας ότι δεν μπορεί να διοικήσει την πόλη ο Ronayne παραιτήθηκε, αρνούμενος ότι έκανε κάποιο λάθος: "Η απόφασή μου δε σημαίνει πως παραδέχομαι κάποιο λάθος μου ή κάποια αδυναμία μου να εκπληρώσω το ρόλο μου. Η παραίτησή μου οφείλεται μόνο στην κατεστραμμένη πλέον δημόσια εικόνα μου, για την οποία είναι υπεύθυνα συγκεκριμένα μέλη της κοινότητάς μας..." 

 

 

 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM
Σκοτώθηκε στα 114 ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον πάτησε αυτοκίνητο

Διεθνή / Νεκρός στα 114 του ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Ο Fauja Singh παρασύρθηκε από οδηγό στο χωριό του στην Ινδία - «Να τρώτε λιγότερο, να τρέχετε περισσότερο και να είστε χαρούμενοι. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας» είπε ο «τυφώνας με το τουρμπάνι» σε πρόσφατη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Διεθνή / Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Η ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού διατηρείται μέχρι σήμερα, με τη Βόρεια Κύπρο να τελεί υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή και τη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» να αναγνωρίζεται διεθνώς μόνο από την Άγκυρα.
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Διεθνή / Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Περισσότερο από έναν αιώνα μετά τη σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων και τη λεηλασία ολόκληρων κοινοτήτων στη Νίγηρα, η Γαλλία δηλώνει για πρώτη φορά διατεθειμένη να συνομιλήσει για ιστορική αποκατάσταση, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζει επίσημα ευθύνη
LIFO NEWSROOM
Η Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συνάντηση των 30 κρατών για την Παλαιστίνη

Διεθνή / Η Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συνάντηση των 30 κρατών για την Παλαιστίνη

Στόχος της συνάντησης, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων, Κίνα και Ισπανία είναι να συμφωνηθεί ένα αναλυτικό σχέδιο πολιτικών, οικονομικών και νομικών ενεργειών ώστε να τερματιστεί η κατοχή του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Και αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά της Ελλάδας από κανονικά ευρωπαικά κράτη. Εκεί ο νόμος εφαρμόζεται αμέσως για όλους και το "ξέρεις ποιος είμαι εγώ" θεωρείται αστείο και έχει μηδενική βαρύτητα
Η διαφορά της Ελλάδας είναι εδώ ο ιδιοκτήτης του μπαρ θα το θεωρούσε μεγάλη του τιμή και θα το διαφήμιζε ότι ο δήμαρχος της πόλης του τα πίνει στο δικό του μαγαζί. Και θα του κέρναγε και ό,τι είχε πιει.
Ωστόσο από ό,τι βλέπουμε, *και* σε ένα «κανονικό ευρωπαϊκό κράτος» α) ένας δήμαρχος θεωρεί ότι από τη στιγμή που απέκτησε εξουσία μπορεί να γίνει αγενής απέναντι σε συμπολίτες του β) και εκεί χρησιμοποιείται η έκφραση «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» (αν ειπώθηκε όντως) όπως και οι απειλές για εκδικητική χρήση της εξουσίας (θα στο κλείσω το μαγαζί) γ) μετά από όλα αυτά κανείς δεν παραδέχεται κανένα λάθος.Πέρα από αυτό, δεν είδα να εφαρμόστηκε κανένας «νόμος».Τα άτομα που δουλεύουν ή έχουν τις παμπ, μέσω της οργάνωσης που άτυπα τα εκπροσωπεί, απαγόρεψαν την είσοδο στον δήμαρχο της πόλης τους και τη γυναίκα του.