Ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο, με τους πιο απρόσμενους “καταληψίες”

Ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο, με τους πιο απρόσμενους “καταληψίες” Facebook Twitter
5

[ Από την Άλκηστη Γεωργίου ]

 

To εύρημα του φωτογράφου και συγγραφέα Jesse Rockwell είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο αλλόκοτα όσο σουρεαλιστικά σκηνικά έχουμε δει τελευταία.


Σε ένα πρόσφατο ταξίδι του στην Μπανγκόγκ ο Rockwell ανακάλυψε το εγκαταλελειμμένο πια εμπορικό κέντρο New World, το οποίο έχει σήμερα καταλάβει μία τεράστια κοινότητα εξωτικών ψαριών, δημιουργώντας έναν παράλογο υδροβιότοπο.

Ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο, με τους πιο απρόσμενους “καταληψίες” Facebook Twitter


Η ιστορία έχει ως εξής.


Το New World κατασκευάστηκε αρχικά ως ένα εμπορικό κέντρο έντεκα ορόφων. Το ύψος του όμως καταπατούσε το πολεοδομικό όριο της περιοχής, με αποτέλεσμα οι επτά τελευταίοι του όροφοι να κατεδαφιστούν. Η χρονιά ήταν το 1997.


Δύο χρόνια αργότερα μία ύποπτη πυρκαγιά, η οποία ήταν πιθανότατα υποκινούμενη από ανταγωνιστή επιχειρηματία, κατέστρεψε εντελώς το κτίσμα το οποίο εγκαταλείφθηκε χωρίς να ολοκληρωθεί ποτέ.
Τα υπόγεια του New World γέμισαν γρήγορα με λιμνάζοντα νερά, μιας που το πολύπαθο εμπορικό κέντρο στερούνταν στέγης.


Στις αρχές του επόμενου χρόνου ένας, ή και περισσότεροι, άγνωστοι έως τώρα κάτοικοι άρχισαν να αφήνουν μικρούς πληθυσμούς εξωτικών Koi fish μέσα στο αλλόκοτο αυτό ενυδρείο που είχε δημιουργηθεί. Τα ψάρια πολλαπλασιάστηκαν με ταχείς ρυθμούς, φτάνοντας σήμερα τις αρκετές χιλιάδες!


Σύμφωνα με τον Rockwell οι ντόπιοι αποθαρρύνουν κάπως τους τουρίστες από το να επισκεφθούν το New World, ενώ αστυνομικοί φυλούν κατά τη διάρκεια της μέρας την πύλη του εμπορικού κέντρου.


Κι όμως, είναι αληθινό!

Ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο, με τους πιο απρόσμενους “καταληψίες” Facebook Twitter
Ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο, με τους πιο απρόσμενους “καταληψίες” Facebook Twitter
Ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο, με τους πιο απρόσμενους “καταληψίες” Facebook Twitter
Φωτογραφία
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κόσμος μας μέσα απο τα βραβεία του World Press Photo 2024

Φωτογραφία / Ο κόσμος μας μέσα από 28 βραβευμένες φωτογραφίες του World Press Photo 2024

Αντιπροσωπεύοντας τις πιο προβεβλημένες αλλά και παραγνωρισμένες ιστορίες, τα βραβευμένα έργα στρέφουν το βλέμμα σε μερικά από τα πιο σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα.
THE LIFO TEAM
Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Φωτογραφία / Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο, λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Χάρη στην αυτοπεποίθηση και το θάρρος του, δημιούργησε κάποιες από τις πιο εμβληματικές εικόνες πολέμου του 20ού αιώνα αλλά και σουρεαλιστικές, πνευματώδεις φωτογραφίες δρόμου. Είναι περισσότερο γνωστός για τη ζεστή και ανθρώπινη αποτύπωση της καθημερινής Βρετανίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πηνελόπη Γερασίμου

Οι Αθηναίοι / Πηνελόπη Γερασίμου: «Βαρεθήκαμε στα υπόγεια, η διασκέδαση πρέπει να στραφεί προς το φως»

Η μουσική είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη δουλειά της, τα τελευταία χρόνια καταγράφει με τον φακό της μερικά από τα πιο σημαντικά events της Aθήνας. Η φωτογράφος που γνωρίζει καλά πώς κινείται η νύχτα της πόλης ξέρει πως πια παίζουν και πάρτι στα οποία δεν «χωράει», γιατί εκείνοι που τα διοργανώνουν δεν θέλουν να τα μάθει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

5 σχόλια
Απλα ειναι το μεγαλυτερο εκτροφειο ψαριων για ντοπιους. Εννοειται οτι και οι τουριστες γευονται τις νοστιμιες αυτες, οποτε καθε επαφη με την "μοναδα εκτροφης" καλο ειναι να αποφευγεται για ευνοητους λογους.
KOI fish = εξημερωμένος κοινός κυπρίνος (έτσι δεν ακούγεται και σούπερ εξωτικό). Στην Ασια (κυρίως Ιαπωνία) τους εκτρέφουν έτσι ώστε να βγαίνουν σε δίαφορες ποικιλίες χρωμάτων και σχημάτων στα λέπια τους. Επίσης στην Κίνα με αντίστοιχο τρόπο έχουν πάρει ένα άλλο είδος κυπρίνου και φτιάξαν τα γνωστά σε όλους μας χρυσόψαρα.