Καταδικάστηκε ο Καμμένος για την υπόθεση των CD’S

Καταδικάστηκε ο Καμμένος για την υπόθεση των CD’S Facebook Twitter
5

Αποζημίωση  100.000 ευρώ, για ηθική βλάβη, θα πρέπει να καταβάλλει ο Πάνος Καμμένος μετά την καταδίκη του από το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας για  την περίφημη υπόθεση των CDS.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος του η εταιρία IJ PARTNERS με έδρα την Ελβετία χαρακτηρίζοντας ψευδείς και συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς του ότι πόνταρε -χωρίς να κατέχει ελληνικά ομόλογα- πάνω στην χρεοκοπία της χώρας, «έχοντας εσωτερική ενημέρωση για την ένταξη της χώρας σε μηχανισμό στήριξης».

Σύμφωνα με το δικαστήριο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν προσκόμισε στο δικαστήριο κανένα στοιχεία για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του.

 «Οι ισχυρισμοί του εναγόμενου δεν αποδείχτηκαν αληθείς αλλά ψευδείς, καθώς ο εναγόμενος δεν ανταποκρίθηκε στο βάρος των αποδείξεων. Δεν προσκόμισε ουδεμία συναλλαγή της ενάγουσας σε CDS επί ελληνικών ομολόγων και ουδένα κωδικό αυτής στον διεθνή οργανισμό ISDA, κάτι που αποδεικνύει το ψευδές των καταγγελιών», αναφέρεται στην απόφαση.

Πάντως το Πολυμελές Πρωτοδικείο απέρριψε το αίτημα της εταιρίας να είναι άμεσα εκτελεστή η απόφαση και παράλληλα διέταξε κάθε φορά που ο Πάνος Καμμένος επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς που κρίθηκαν συκοφαντικοί να πληρώνει πρόστιμο 500 ευρώ ενώ του επιδίκασε και δικαστικά έξοδα 12.500 ευρώ.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM