Ένωση Εισαγγελέων: Με βάση το Σύνταγμα η προαγωγή της Κουτζαμάνη

Ένωση Εισαγγελέων: Με βάση το Σύνταγμα η προαγωγή της Κουτζαμάνη Facebook Twitter
1

Θέση στο θέμα που δημιουργήθηκε από τα όσα είπε ο Τάκης Μπαλτάκος σχετικά με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, έλαβε με ανακοίνωση της η Ένωση Εισαγγελέων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η προαγωγή της κ. Κουτζαμάνη έγινε με βάση το Σύνταγμα, καθώς ήτνα η αρχαιότερη και διαθέτουσα κάθε απαιτούμενο προσόν.

«Η κυρία Κουτζαμάνη προήχθη στο βαθμό που κατέχει, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 90 παράγραφος 5 του Συντάγματος, ως η αρχαιότερη και διαθέτουσα κάθε απαιτούμενο προσόν εισαγγελέας, μετά από μακρά θητεία στον εισαγγελικό κλάδο, κατά την οποία επέδειξε υψηλότατο φρόνημα δικαστικού λειτουργού, πολιτευόμενη με αποκλειστικό γνώμονα τον νόμο και τη συνείδησή της. Τη σύμφωνα με το Σύνταγμα προαγωγή της κυρίας Κουτζαμάνη, ουδεμία νύξη δύναται να συνοδεύσει», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σχετικά με τις αναφορές που γίνονται στο βίντεο σε δικαστές, σημειώνει:

«Οι δημοσιοποιούμενες δηλώσεις ή υπαινιγμοί σχετικά με την ανεξαρτησία των δικαστών και εισαγγελέων, που σε διάφορα στάδια χειρίστηκαν ή χειρίζονται την προαναφερθείσα ποινική υπόθεση και, εν γένει, αναφερόμενοι στη Δικαιοσύνη και στο κύρος των λειτουργών της, αποκρούονται ως αστήρικτοι και υπηρετούντες άλλους σκοπούς από την ορθή απονομή του Δικαίου και την καλή λειτουργία του πολιτεύματος».

Η συνέντευξη Μπαλτάκου σήμερα στον Real Fm:

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Τι αστείο όποτε τους συμφέρει να επικαλλούνται το Σύνταγμα. Ναι είμαστε σίγουροι ότι βάσει του Συντάγματος έγινε η προαγωγή της. Όπως άλλωστε βάσει του Συντάγματος παραγράφονται αδικήματα βουλευτών όταν το Σύνταγμα αναφέρει ότι είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο. Πράγματα για να γελάμε δηλαδή.