Η Google θέλει να 'καταργήσει' τα password

Η Google θέλει να 'καταργήσει' τα password Facebook Twitter
2

Σε μια ακόμα σημαντική εξαγορά πρέβη η Google, που εάν επαληθευτούν τα όσα συζητούνται στα site τεχνολογίας, ίσως να μη χρειάζεται να θυμόμαστε πια δεκάδες συμβατικά passwords για την είσοδό μας σε υπηρεσίες και προϊόντα της όπως το Gmail.

Η εταιρεία ονομάζεται SlickLogin, έχει την έδρα της στο Ισραήλ, και το προϊόν το οποίο αναπτύσσει είναι ένα προηγμένο σύστημα αναγνώρισης χρήστη μέσω αποστολής και λήψης ήχων, μεταξύ υπολογιστή και smartphone. Κάτι σαν ηχητικό password.

Πως λειτουργεί;

Site που περιέχουν το σύστημα ασφαλούς εισόδου της SlickLogin, εκπέμπουν έναν ήχο από τα ηχεία του υπολογιστή, του οποίου η συχνότητα ίσα που γίνεται αντιληπτή από το ανθρώπινο αυτί. Μια εφαρμογή στο smarphone του χρήστη, "ακούει" τον ήχο και "απαντάει" με έναν συνθηματικό ήχο που στην ουσία λειτουργεί σαν password, και έτσι το σύστημα αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για νόμιμη προσπάθεια προσπέλασης, επαληθεύοντας τον ήχο, κι εγκρίνει την είσοδο.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η εξαγορά της SlickLogin, για αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής ποσό, μπορεί να μην σημάνει απαραίτητα τον "θάνατο" του κλασσικού password, αλλά να χρησιμοποιηθεί ως ένα πρόσθετο μέτρο ασφαλείας από την Google.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google πειραματίζεται με εναλλακτικές μεθόδους ασφαλούς προσπέλασης εδώ και αρκετό διάστημα, ενώ ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε διπλό σύστημα επαλήθευσης στοιχείων χρήστη.

[via]

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια