Παπαρήγα: «Εμείς δεν θα πούμε ό,τι η Χ.Α., το σφυροδρέπανο το πιστεύουμε»

Παπαρήγα: «Εμείς δεν θα πούμε ό,τι η Χ.Α., το σφυροδρέπανο το πιστεύουμε» Facebook Twitter
3

«Θα εξισώσουμε το γιαούρτι και τη ροχάλα με φόνο Αφγανού;», διερωτήθηκε η Αλέκα Παπαρήγα από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση σχετικά με την αναστολή χρηματοδότησης της Χ.Α. «Άκουσα τον υπουργό δικαιοσύνης να λέει ότι το γιαούρτι και φόνος είναι βία… Θα εξισώσουμε γιαούρτι ή ροχάλα με φόνο Αφγανού επειδή είναι Αφγανός; Ή με την προμελετημένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα; Η φράση του κ. Αθανασίου αποσκοπεί να εξισώσετε την κρατική καταστολή και τη ναζιστική αντίληψη, με τη λαϊκή εξέγερση και την λαϊκή επανάσταση. Δεν υπάρχει φασιστικό πραξικόπημα, ναζισμός που δεν ξεκίνησε κοινοβουλευτικά. Ναζισμός και Μεταξάς. Πείτε μου μία εκτροπή που δεν ξεκίνησε από τα πάνω. Και μία λαϊκή εξέγερση που δεν ξεκίνησε από τα κάτω, τους τόπους δουλειάς κτλ», τόνισε η επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΚΕ.

Όπως είπε ακόμη, το κόμμα της θα ψηφίσει «Παρών» στο νόμο για την αναστολή χρηματοδότησης, τονίζοντας ότι η τροπολογία «ενισχύει το νομικό οπλοστάσιο μιας αστικής κυβέρνησης επιχειρεί το χτύπημα της Χρυσής Αυγής όμως, υπάρχει κίνδυνος να χρησιμοποιηθεί εναντίον του εργατικού λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ».

 «Δεν θέλουμε να θεωρηθεί ότι αθωώνουμε την Χ.Α. για αυτό λέμε "παρών" στην τροπολογία. Ήταν μόρφωμα που έγινε κόμμα. Μην χαϊδεύετε αυτιά. Κάποιοι ήξεραν τι ψήφιζαν. Μη νομίζετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους νόμους εναντίον μας», είπε η Αλέκα Παπαρήγα.

Η βουλευτής του ΚΚΕ πρόσθεσε ακόμη: «Είμαστε πιο έμπειροι σήμερα, πιο ατσαλωμένοι. Δεν θα κάνουμε αυτό που επιθυμεί το σύστημα. Αυτό το κοινοβούλιο δεν το παραδεχόμαστε ούτε ως περιεχόμενο, ούτε ως τρόπο ανάδειξης, ασχέτως που συμπεριφερόμαστε καλά. Δεν θα βγάλετε άκρη. Εμείς δεν θα πάμε να πούμε ό,τι η Χ.Α. και ότι ο αγκυλωτός σταυρός είναι διακοσμητικός. Εμείς θα πούμε το σφυροδρέπανο το σηκώνουμε γιατί το πιστεύουμε».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Δώσε πόνο ρε Αλέκα!Έτσι μπράβο!Τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη!<<Δεν υπάρχει φασιστικό πραξικόπημα, ναζισμός που δεν ξεκίνησε κοινοβουλευτικά. Ναζισμός και Μεταξάς. Πείτε μου μία εκτροπή που δεν ξεκίνησε από τα πάνω. Και μία λαϊκή εξέγερση που δεν ξεκίνησε από τα κάτω, τους τόπους δουλειάς κτλ», τόνισε η επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΚΕ.>>{{ότι η τροπολογία «ενισχύει το νομικό οπλοστάσιο μιας αστικής κυβέρνησης επιχειρεί το χτύπημα της Χρυσής Αυγής όμως, υπάρχει κίνδυνος να χρησιμοποιηθεί εναντίον του εργατικού λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ»}}{{Ήταν μόρφωμα που έγινε κόμμα. Μην χαϊδεύετε αυτιά. Κάποιοι ήξεραν τι ψήφιζαν. Μη νομίζετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους νόμους εναντίον μας»}}<<Αυτό το κοινοβούλιο δεν το παραδεχόμαστε ούτε ως περιεχόμενο, ούτε ως τρόπο ανάδειξης, ασχέτως που συμπεριφερόμαστε καλά.>>{{Εμείς δεν θα πάμε να πούμε ό,τι η Χ.Α. και ότι ο αγκυλωτός σταυρός είναι διακοσμητικός. Εμείς θα πούμε το σφυροδρέπανο το σηκώνουμε γιατί το πιστεύουμε».}}
αυτό το κοινοβούλιο δεν το παραδεχόμαστε; ούτε ως περιεχόμενο ούτε ως τρόπο ανάδειξης;δηλαδή θα το καταργήσουν αν ποτέ αναλάβουν την εξουσία;Μόνο σε μένα ακούγεται παράλογο αυτό; Δηλαδή η απάντηση του ΚΚΕ είναι η κατάλυση της δημοκρατίας;και πριν αρχίσουμε να λέμε τσιτάτα του τύπου: "μα, δημοκρατία είναι αυτή που έχουμε;" ας σκεφτούμε πόσο προτιμότερη είναι η παντελής κατάργησή της.Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι.
Πολλές αρνητικές (έχετε κάθε δικαίωμα φυσικά) αλλά καμια λεκτική απόκριση για να αντικρούσει τα παραπάνω. Όπως και στα μηνύματα του madbomber. Απλά όχι. Κλασσικά εικονογραφημένα.