Έγινε το πρώτο βήμα για την τραπεζική ενοποίηση της Ευρώπης

Έγινε το πρώτο βήμα για την τραπεζική ενοποίηση της Ευρώπης Facebook Twitter
2

Εγκρίθηκε σήμερα από το Ecofin, η δημιουργία ενιαίου εποπτικού μηχανισμού για τις τράπεζες, μια κίνηση που θεωρείται το πρώτο βήμα για την τραπεζική ένωση στην Ευρώπη.

«Γράψαμε ρυθμιστική ιστορία. Πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα: είναι η αρχή μιας νέας εποχής για την εποπτεία των τραπεζών της ευρωζώνης», δήλωσε ο επίτροπος Εσωτερικών Αγορών Μισέλ Μπαρνιέ ενώ την εξέλιξη χαιρέτησε και ο Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο μηχανισμός αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σε ένα χρόνο, υπό την αιγίδα της ΕΚΤ και θα εποπτεύει απευθείας τις 130 μεγαλύτερες τράπεζες των χωρών της ευρωζώνης. Οι χώρες που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να ενταχθούν στον εποπτικό μηχανισμό.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
...επειδή μέχρι τώρα επιβεβαιώθηκαν οι τρομερές προβλέψεις της δεκαετίας του 80 ότι η ΕΕ 'είναι παράδεισος' και 'θα τρώμε με χρυσά κουτάλια';;Αν δεν έχουμε βγάλει μέχρι τώρα κανένα συμπέρασμα για το τί αποτέλεσμα είχαν οι πολιτικές της ΕΕ, ειδικά σε επίπεδο εγκληματικής συρρίκνωσης της παραγωγής της Ελλάδας και μετατροπής της σε εξαρτημένη χώρα παροχής υπηρεσιών, τότε μάλλον έχουμε ένα πρόβλημα αντίληψης. Ή η πολλή προπαγάνδα πιάνει τόπο.