Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα

Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
6

«Do yourself a favour: become your own savior» – Daniel Johnston

Κανείς δεν θα σου μαγειρέψει με τόση αγάπη και φροντίδα και με τόσο καλά υλικά όσο εσύ ο ίδιος, εκτός αν ζεις με τη μαμά σου ή αν το έτερόν σου ήμισυ επιδίδεται στην τέχνη της γαστρονομίας. Είχα παραμελήσει τον εαυτό μου στο θέμα του φαγητού κι έτρωγα πολύ απ' έξω. Παρατήρησα, όμως, ότι αυτό είχε αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό μου. Κάποια στιγμή, που απέκτησα λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο, αποφάσισα να φροντίσω τον εαυτό μου και να φτιάχνω φαγητό κάθε μέρα. Παράλληλα, ξεκίνησα να φωτογραφίζω τα φαγητά που έφτιαχνα και να τα ανεβάζω στο Ιnstagram, του οποίου το τετράγωνο format και τα φίλτρα-βινιέτες προσαρμόζονται επιτυχημένα στη λήψη των πιάτων από bird's eye view. Το μοίρασμα των φωτογραφιών μου στα social media έχει άμεση ανταπόκριση και ανακάλυψα κι άλλους ανθρώπους που ασχολούνται δημιουργικά με το θέμα της τροφής.

Οι συνταγές που φτιάχνω είναι δικής μου επινόησης, αλλά ψάχνω και στο Ίντερνετ και σε βιβλία για έμπνευση. Στόχος μου είναι να χρησιμοποιώ όσο το δυνατόν πιο φυσικά και ανεπεξέργαστα υλικά. Λόγω δουλειάς κι ενδιαφερόντων είμαι συχνά εκτός σπιτιού, οπότε οργανώθηκα και άρχισα να παίρνω μαζί μου φαγητό σε ταπεράκια και να αναζητώ φιλόξενους πάγκους και γρασίδια για να καθίσω να φάω. Έτσι προέκυψε και η ιδέα του bento picnic στο πάρκο, όπου ο καθένας έχει το δικό του lunchbox και το απολαμβάνει al fresco.

Η καθημερινή αποτύπωση της διαδικασίας έχει δημιουργήσει ένα γαστρονομικό ημερολόγιο των τελευταίων δύο μηνών, όπου τα πιάτα φωτογραφίζονται με λιτό τρόπο – κομμάτια της ζωής μου εμφανίζονται επίσης στο κάδρο. Η συνέχεια και συνέπεια της προσπάθειας με βοηθούν να βρω τη φόρμα μου σε επίπεδο τόσο σωματικό, όσο και μαγειρικό και φωτογραφικό.

=====

Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter

Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
 

Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter

=====

natachef.com

instagram.com/natachef 

natachef.tumblr.com/

https://twitter.com/natachef

https://www.facebook.com/pages/natachef

Γεύση
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ