Βρήκε τρόπο ο Μπουτάρης για να πολεμήσει την παράνομη στάθμευση: "Δαγκάνες"!

Βρήκε τρόπο ο Μπουτάρης για να πολεμήσει την παράνομη στάθμευση: "Δαγκάνες"! Facebook Twitter
9

Όπως διαβάζουμε, τη μέθοδο της «δαγκάνας» επιστρατεύει η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης στη «μάχη» που έχει κηρύξει κατά της παράνομης στάθμευσης, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης, αλλά και σε σημεία που δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των πεζών.

Τις επόμενες ημέρες η διοίκηση του δήμου αναμένεται να παραλάβει είκοσι δαγκάνες μπλοκαρίσματος τροχών, μικρές και μεγάλες, για κάθε τύπο αυτοκινήτου, οι οποίες θα τοποθετούνται στη ρόδα του παράνομα σταθμευμένου οχήματος.

Με τον τρόπο αυτό θα «μπλοκάρεται» το Ι.Χ. και ο οδηγός θα αναγκάζεται να καλεί τη δημοτική αστυνομία, να δίνει τα στοιχεία του, να παίρνει την κλήση και στη συνέχεια να απαλλάσσεται από τη δαγκάνα.

Οι δαγκάνες αυτή τη στιγμή έχουν «κολλήσει» στο τελωνείο του Πειραιά, λόγω της απεργίας των τελωνειακών, ωστόσο μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να τεθούν στη διάθεση των ανδρών της δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα, οι δαγκάνες θα χρησιμοποιούνται για όσους αφαιρούν εσκεμμένα τις πινακίδες από τα οχήματα τους, ώστε να παρκάρουν σε όποιο μέρος θελήσουν και η δημοτική αστυνομία να μην μπορεί να κόψει κλήση.

Επιπλέον, θα «μπλοκάρονται» και οχήματα τα οποία παρκάρουν πάνω σε ράμπες αναπήρων, σε ποδηλατοδιαδρόμους, σε πάρκα και πλατείες και σε σημεία που εμποδίζουν την κίνηση των πεζών.

Σύμφωνα με τις μελέτες, ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό των οδηγών στη Θεσσαλονίκη δεν πληρώνουν για πάρκινγκ με αποτέλεσμα να αφήνει το Ι.Χ. αυτοκίνητο σε όποιο σημείο επιθυμεί.

Η αποτελεσματικότητα του συστήματος με τη δαγκάνα έγκειται στο ότι ο παραβάτης που θα υποστεί την ταλαιπωρία και θα πληρώσει το πρόστιμο θα το ξανασκεφτεί την επόμενη φορά που θα θελήσει να παρκάρει παράνομα.

Σημειώνεται πως μέσα στο προηγούμενο έτος, βεβαιώθηκαν από τη δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης περισσότερες από 100.000 παραβάσεις στάθμευσης, ενώ αφαιρέθηκαν 12.500 πινακίδες. Ηδη τους πρώτους οχτώ μήνες του 2012, σύμφωνα με την αρμόδια αντιδημαρχία, αφαιρέθηκαν 10.893 πινακίδες, ενώ οι κλήσεις για παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ξεπέρασαν τις 62.000.

*Διαβάστε επίσης: Και το βραβείο για το εξωφρενικό παρκάρισμα της χρονιάς πηγαίνει... 

Σ' έναν κάφρο στο Μαρούσι! (Καλτ ελληνική πραγματικότητα)

 

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Τι αναμένεται να υποστηρίξουν στις απολογίες τους οι 22χρονοι σήμερα

Ελλάδα / Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Τι αναμένεται να υποστηρίξουν στις απολογίες τους οι 22χρονοι σήμερα

Οι δυο τους αλληλοκατηγορούνται για το ποιος είναι ο φυσικός αυτουργός της διπλής δολοφονίας, του 68χρονου ιδιοκτήτη του κάμπινγκ και του επιστάτη του στη Φοινικούντα
LIFO NEWSROOM
Φοινικούντα: Νέες αποκαλύψεις για τη διπλή δολοφονία – Καταθέσεις, αντιφάσεις και η «σκιά» της κληρονομιάς

Ελλάδα / Φοινικούντα: Νέες αποκαλύψεις για τη διπλή δολοφονία – Καταθέσεις, αντιφάσεις και η «σκιά» της κληρονομιάς

Η έρευνα για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα αποκτά νέα διάσταση μετά τις σημερινές καταθέσεις. Αντιφάσεις, συγγενικές σχέσεις, οικονομικά κίνητρα και η σκιά μιας κληρονομιάς συνθέτουν ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια των τελευταίων ετών στη Μεσσηνία
LIFO NEWSROOM