Ντόρα: «Θέλω να δω έναν χαραμοφάη να φεύγει»

Ντόρα: «Θέλω να δω έναν χαραμοφάη να φεύγει» Facebook Twitter
10

Ότι θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο «με βαριά καρδιά», δήλωσε στην Επιτροπή Οικονομικών της  Βουλής η Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι  "για άλλη μια φορά η Τρόικα έρχεται, ζητά να κάνουμε πράγματα για τα οποία έχουμε δεσμευτεί εδώ και 3,5 χρόνια και δεν έχει γίνει καμία μα καμία προετοιμασία».

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το νομοσχέδιο αυτό έρχεται στη Βουλή των Ελλήνων διότι όλοι μας έχουμε το πιστόλι στον κρόταφο", τόνισε η βουλευτής της ΝΔ, κάνοντας στη συνέχεια κριτική στη μέχρι σήμερα «απραξία» της κυβέρνησης:

«Το ότι περάσανε 3,5 χρόνια όπου από το πρώτο μνημόνιο έχουμε υποσχεθεί και έχουμε δεσμευθεί ότι θα υπάρχει αξιολόγηση, ότι θα μπορέσουμε αξιοκρατικά να κρίνουμε τους υπαλλήλους και να απομακρυνθούν αυτοί οι οποίοι δεν χρειάζονται και καταλήγουμε σήμερα εδώ διότι ακριβώς 3,5 χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα δεν είναι προς τιμήν του συστήματος καθόλου μα καθόλου", είπε.

Τόνισε επίσης ότι "μία σειρά ανθρώπων πληρώνουν την αδυναμία του ελληνικού πολιτικού συστήματος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του" ενώ για τη θητεία της στο Δήμο Αθηναίων είπε σχετικά με τη δημοτική αστυνομία, ότι τότε προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ 600 δημοτικοί αστυνομικοί εν όψει Ολυμπιακών και ότι είχαν υψηλά προσόντα.

Για τη διαθεσιμότητα στο υπουργείο Παιδείας έκανε κριτική στον υπουργό, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ποια είναι η αξιολόγηση που έχει γίνει μέσα στο Υπουργείο Παιδείας; Θα περίμενα μια απάντηση από τον κ. Αρβανιτόπουλο διότι αντιλαμβάνομαι ότι μετά από ένα χρονικό διάστημα η αξιολόγηση είναι το κλειδί. Θέλω να δω έναν υπάλληλο χαραμοφάη να φεύγει. Το λέω ευθέως. Αλλά δεν θέλω να φύγουν άξιοι, δεν θέλω να φύγουνε αυτοί που δουλεύουν. Θέλω να φύγουνε αυτοί οι οποίοι έβλεπαν το δημόσιο ως ένα χρηματοδότη και κάθονταν".

Με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο έκανε λόγο για καμπαλέρος της Τρόικα, λέγοντας ότι δεν είναι η φορολογική μεταρρύθμιση που περιμέναμε.

"Τι κερδίζει η τρόικα κ. Υπουργέ θέλω να καταλάβω. Δεν είχα την τύχη να μιλήσω ποτέ μαζί τους. Τι κερδίζουν αυτοί οι καμπαλέρος, όταν υποχρεώνουν μια χώρα να ακολουθήσει μια φορολογική πολιτική η οποία δεν έχει αποτέλεσμα;" διερωτήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε:

"Εγώ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι θα το ψηφίσω  το ν/σ και θα το ψηφίσω με εξαιρετικά βαριά καρδιά και κόντρα σε όλα αυτά που σας λέω διότι δεν πιστεύω ότι θα είναι αποτελεσματικό. Αλλά θα το ψηφίσω γιατί ξέρω ότι βρίσκεστε κολλημένοι στον τοίχο. Διότι ξέρω ότι είμαστε ως χώρα υπό εκβιασμό.

Διότι ξέρω ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν εννοούν να ακούσουν τίποτα. Αλλά κάτι πρέπει να γίνει κ. Υπουργέ. Στο θέμα το φορολογικό οι άνθρωποι έχουν φτάσει στο αμήν. Οι Έλληνες θέλουν να βγούνε από την κρίση. Ξέρουν ότι αυτός είναι ένας δρόμος δύσκολος, είναι έτοιμοι να βοηθήσουν αλλά δώστε τους κίνητρα".

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM