Louis Vuitton, Dries Van Noten, Issey Miyake: οι νέες τους ανδρικές κολεξιόν

Louis Vuitton, Dries Van Noten, Issey Miyake: οι νέες τους ανδρικές κολεξιόν Facebook Twitter
Dries Van Noten
1

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ήταν ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους της επίδειξης ανδρικής μόδας του Louis Vuitton στο Παρίσι, την προηγούμενη εβδομάδα. Ο άνδρας για τον οίκο υψηλής ραπτικής έχει αέρα από την ηλιόλουστη Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, σε αντίθεση με την περσινή πρόταση της πολυτελούς φίρμας, όπου τα ρούχα είχαν επιρροές από τον κόσμο των Ανατολικών Ιμαλαϊων.

«Χρησιμοποιούμε πλούσια μετάξια για τις βραδυνές ενδυμασίες. Υπάρχουν βέβαια και τα πουκάμισα με τα τυπώματα. Και τα μεταξωτά φουλάρια. Ήταν πραγματική απόλαυση να δουλεύεις με τόσο συμβολικά αξεσουάρ» δήλωσε ο σχεδιαστής Κιμ Τζόουνς.

Η ντράμερ Σίντι Μπλάκμαν, η γυναίκα του Κάρλος Σαντάνα έδωσε το ρυθμό στην παρουσίαση της νέας κολεξιόν για άνδρες του Dries Van Noten, που παρουσιάστηκε στο τεράστιο χώρο της Φρεσινέ στο ανατολικό Παρίσι. Οι προτάσεις του οίκου για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2014 είχαν ως κεντρικό θέμα τους τα λουλούδια σε διαφορετικά μοτίβα και υποτονικά χρώματα. Αφορμή για όλα αυτά, ήταν τυπώματα του 18ου και του 19ου αιώνα.

«Ήθελα να δημιουργήσω φέτος μια ενότητα με αρκετά στολίδια, ύστερα από την κολεξιόν του προηγούμενου χειμώνα με τα πλούσια σε μοτίβα πέισλις. Ήθελα να συνεχίσω σ' αυτή τη γραμμή. Μου άρεσε να δω, που μπορεί να φτάσει η κομψότητα στο ανδρικό ντύσιμο, με το μετάξι» επισήμανε ο σχεδιαστής Dries Van Noten.

Ο Γιουσούκε Τακαχάσι, ο νέος σχεδιαστής του Issey Miyake χρησιμοποίησε μια ποικιλία χρωμάτων και τυπωμάτων για την ανοιξιάτικη ανδρική κολεξιόν του 2014. Για την πρώτη του ενότητα ρούχων, ως επικεφαλής του διάσημου γαλλο-ιαπωνικού οίκου μόδας, ο δημιουργός χρησιμοποίησε τεχνικές τυπώματος που αντλούν στοιχεία από το μπατίκ, την παραδοσιακή ιαπωνέζικη τεχνική ιτατζίμε και την τεχνική του tie-dye, δηλαδή αφαιρεί το χρώμα από το ρούχο και μετά το ξαναβάφει χρησιμοποιώντας τυχαία μοτίβα. Ο Τακαχάσι άντλησε την έμπνευσή του από διαφορετικούς πολιτισμούς.

Πηγή: euronews

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυρία Μαρία, ο κύριος Νίκος και μια ιστορία αγάπης με μια μηχανή ποπκόρν

Living / Πενήντα καλοκαίρια χωρίς ρεπό, με μαλλί της γριάς και ψημένο καλαμπόκι

Ο κύριος Νίκος έχει προλάβει την εποχή που το γλειφιτζούρι κοκοράκι ήταν συνώνυμο του πρώτου ραντεβού. Μετά από δεκαετίες στους δρόμους, δεν μπορεί να φανταστεί καλοκαίρι χωρίς πανηγύρι και χωρίς το μηχάνημα του ποπκόρν.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
CHECK Ένα πρωί αναζητήσαμε πουλιά στον Εθνικό Κήπο

Living / Birdwatching στην Αθήνα: Παρατηρώντας πρωί-πρωί πουλιά στον Εθνικό Κήπο

Το birdwatching στην πόλη μας είναι πολύ πιο δημοφιλές από ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Οι ξένοι το λατρεύουν, και παίρνουν τα πάρκα και τα βουνά για να ανακαλύψουν τσαλαπετεινούς και κουκουβάγιες, σε ένα «κυνήγι» με τα κιάλια που κάνει το συγκεκριμένο τουρ από τα πιο διαδεδομένα στην Ελλάδα.
M. HULOT

σχόλια

1 σχόλια
Ως γυναίκα, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ με τους άντρες αναγνώστες την εύλογη διαπίστωση ότι όποιος βάλει το λουλουδάτο pattern της φωτογραφίας, θα καταστρέψει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ τις ελπίδες του με το άλλο φύλο. You have been warned.